Υλικά για 6 μερίδες

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι
20 γρ. ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά αποξηραμένα βότανα
350 ml νερό

Για τη σάλτσα:

4 φρέσκες ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση:

Φρέσκια μοτσαρέλα
Μανιτάρια
Ντοματίνια
Ρόκα
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Για να φτιάξουμε τη ζύμη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα αποξηραμένα βότανα. Κάνουμε μια γούβα στη μέση, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή λίγο νερό, ώστε να γίνει η ζύμη εύπλαστη και μαλακιά. Ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη σκεπασμένη για να «ξεκουραστεί».
2. Τώρα σειρά έχει η ετοιμασία της σάλτσας. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις τρίβουμε και τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει. Πέντε λεπτά πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και τον βασιλικό.
3. Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη ένα μεγάλο φύλλο με τη ζύμη που έχουμε φτιάξει και το στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Αφού φτιάξουμε το σχήμα της κλασικής πίτσας, σχηματίζουμε τα δύο αφτιά από το πασχαλινό κουνελάκι.
4. Επειτα ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, απλώνοντάς τη ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη. Προσθέτουμε λίγη φρέσκια μοτσαρέλα, μανιτάρια και ντοματίνια και τα περιχύνουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο.
5. Τέλος, ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C και μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε λίγη ρόκα.