Ο όρος «παιχνίδια» είναι ευρύτατος όταν πρόκειται για τα μωρά. Ορισμένα προτιμούν τα πιο παραδοσιακά, με απαλή υφή και φωτεινά χρώματα ενώ άλλα είναι μεγάλοι θαυμαστές των οικιακών ειδών, όπως τα κουτάλια και τα πλαστικά κύπελλα. Ανεξάρτητα από τα αγαπημένα του παιχνίδια, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται συχνά, καθώς είναι γνωστό ότι καθώς παίζουν, τα βάζουν και στο στόμα τους.

Παιχνίδια οδοντοφυΐας

Τα μωρά απολαμβάνουν να βάζουν αντικείμενα στο στόμα τους, τα οποία όχι μόνο βοηθούν να καταπραΰνουν τα ούλα, όπου τα δόντια βγαίνουν αργά στην επιφάνεια, αλλά ικανοποιούν την ανάγκη τους να εξερευνήσουν. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να καθαρίζετε καλά και συχνά αντικείμενα αυτής της κατηγορίας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για τον καθαρισμό αυτών των αντικειμένων είναι με διάλυμα λευκού ξιδιού και νερού. Η καλύτερη αναλογία είναι η αναλογία 50/50, η οποία θα απολυμάνει το παιχνίδι, αλλά δεν θα βλάψει το παιδί όταν πάει να το βάλει πίσω στο στόμα του.

Πάνινα μαλακά βιβλία

Τα μαλακά βιβλία επιτρέπουν στα μωρά να εξερευνήσουν τις χαρές να βλέπουν εικόνες σε βιβλία χωρίς τον κίνδυνο να πέσουν πάνω τους ενώ τα κρατάνε ξαπλωμένα στην πλάτη τους. Ταυτόχρονα μπορούν να παίξουν δίχως να μπορούν να τα σκίσουν.

Εάν το βιβλίο δεν περιλαμβάνει ειδικά αισθητήρια κομμάτια ή διαφορετικούς τύπους υφασμάτων που δεν πλένονται στο πλυντήριο, τότε το βιβλίο μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο. Ωστόσο, εάν το βιβλίο δεν πλένεται στο πλυντήριο, το πλύσιμο, το πλύσιμο στο χέρι είναι η ιδανική επιλογή.

Γυμναστήρια – χαλάκια δραστηριότητας

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά μέρη για να παίξει και να εξερευνήσει ένα μωρό είναι στο χαλί δραστηριότητας. Ανάμεσα σε κουδουνίστρες, διαφορετικές υφές, καθρέφτες και φωτεινά χρώματα, το μωρό μαθαίνει ενώ διασκεδάζει.

Για τα περισσότερα χαλάκια δραστηριότητας, το στρώμα είναι ξεχωριστό από το ίδιο το υπόλοιπο παιχνίδι. Ως εκ τούτου και τα δύο μπορούν να τοποθετηθούν στο πλυντήριο και να απολυμανθούν με αυτόν τον τρόπο.