Το bohemian στυλ, ή αλλιώς boho, είναι αυτό το οποίο μας θυμίζει ένα hippie – άλλοτε έντονο και άλλοτε πιο ήπιο- διακοσμητικό στυλ για τους λάτρεις των χώρων με αναφορές από όλο τον κόσμο.

Boho και στο παιδικό

Σε άλλους αυτό το στυλ φαντάζει χαώδες, ενώ σε άλλους φαίνεται απελευθερωτικό επειδή ακριβώς είναι ένα στυλ όπου μπορούν να συνδυαστούν πολλά χρώματα, υφάσματα και σχέδια χωρίς να πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένους στιλιστικούς κανόνες.

Αυτό μάλιστα, είναι ιδανικό για τα παιδικά δωμάτια, καθώς τα παιδιά λατρεύουν τα πολλά χρώματα, τις διαφορετικές υφές αλλά και τις γρήγορες αλλαγές, μιας και μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα από όσο συνειδητοποιούμε.

Για να τα καταφέρετε αρκεί να προσθέστε μερικές πινελιές στον τοίχο του δωματίου σε σχήμα κύκλων ή μικρών τετραγώνων.

Φυσικά, από το δωμάτιο του δεν πρέπει να λείπει η χαρακτηριστική σκηνή, η οποία δεν λειτουργεί μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά για να διασκεδάζει ή να χαλαρώνει το παιδί.

Mix and match

Αυτό που σίγουρα απαιτείται για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο στυλ είναι να συνδυάσετε πολλά υλικά, σχέδια και χρώματα έτσι ώστε να υπάρχουν αναφορές που σε ταξιδεύουν σε όλα αυτά που το μυαλό σου θεωρεί bohemian και αέρινα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στο boho style αυτό δεν υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανόνες.

Εδώ ισχύει το mix and match.

Επιπλέον η σωστή απόδοση του boho έχει να κάνει με υφάσματα και υλικά λίγο φθαρμένα και χρησιμοποιημένα και όχι τόσο καινούρια και γυαλισμένα, οπότε μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε και παλιά σας πράγματα.

Τα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να πειραματιστείτε με το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης, είναι χρώματα που απελευθερώνουν τον αγαπημένο σας χώρο και τον ζωντανεύουν, τον καθιστούν κάτι δυναμικό και του δίνουν προσωπικότητα.