Είτε βγαίνετε με κάποιον που έχετε γνωρίσει πριν λίγο καιρό, είτε ζείτε με τον σύντροφό σας ή και με τα παιδιά σας, ίσως να αναζητάτε τρόπους για να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο την σχέση σας, πράγμα λογικό αφού οι σχέσεις ευδοκιμούν όταν τις φροντίζετε.

Για την σχέση στα… καλύτερά της

Σίγουρα υπάρχουν μερικές δοκιμασμένες και πετυχημένες μέθοδοι που λειτουργούν για τη βελτίωση της σχέσης σας, όπως το να προσπαθήσετε να γίνετε καλύτερος ακροατής, να περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί, να απολαμβάνετε περισσότερες δραστηριότητες μαζί αλλά και να απέχετε από κοινού από τις καθιερωμένες υποχρεώσεις ώστε να χαλαρώσετε.

Ενώ αυτοί οι δείκτες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί από τους ειδικούς των σχέσεων, μερικοί απροσδόκητοι τρόποι για να εμβαθύνετε στην σύνδεση και την ενίσχυση της σχέσης σας περιλαμβάνουν:

Περάστε χρόνο χώρια

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά για να βελτιώσετε την σχέση σας είναι απαραίτητο να περνάτε χρόνο χωριστά, κάνοντας ένα διάλειμμα από τον σύντροφό σας. Όλοι χρειάζονται τον δικό τους χώρο και ποιοτικό χρόνο εκτός σχέσης και οι ειδικοί μας υπενθυμίζουν ότι αξίζουμε αυτόν τον προσωπικό χώρο.

Ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι όταν η οικειότητα δίνει την θέση της στην πλήξη, τότε δεν είναι η έλλειψη εγγύτητας αλλά η υπερβολική εγγύτητα που εμποδίζει την επιθυμία και κάνει την σχέση μας να βαλτώνει.

Πηγαίνετε για ύπνο παρέα

Για μια πιο υγιή σχέση, πηγαίνετε για ύπνο μαζί και όχι χώρια. Ακόμα και αν δεν αποκοιμηθείτε μαζί, μπορείτε να δοκιμάσετε να ξαπλώσετε παρέα ώστε ο σύντροφός σας να αποκοιμηθεί όσο εσείς εργάζεστε ή χαλαρώνετε βλέποντας τηλεόραση και το αντίστροφο. Όποια και αν είναι η κατάσταση, συγχρονίστε τις ώρες που ξαπλώνετε.

Σύμφωνα με τον Chris Brantner, πιστοποιημένο ειδικό της επιστήμης του ύπνου, το 75% των ζευγαριών δεν κοιμούνται μαζί αντιμετωπίζουν αρνητικές επιπτώσεις στην σχέση τους.

Κάντε εκπλήξεις με μικρά πράγματα

Οι μικρές χειρονομίες διατηρούν τη σπίθα ζωντανή και υπενθυμίζουν στον σύντροφό σας ότι τους σκέφτεστε. Τα ευτυχή ζευγάρια είναι ευγενικά μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, οι πράξεις καλοσύνης είναι ισχυρές και αυτές που δεν έχουν προγραμματιστεί τείνουν να τροφοδοτούν τη συνολική ευημερία της σχέσης.

Επιπλέον είναι σημαντικό να δείχνετε την αγάπη σας όχι μόνο με το δικό σας τρόπο αλλά να σκέφτεστε και την γλώσσα αγάπης του συντρόφου σας.