Γιατί, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, ετοίμασε για φέτος μία διαφορετική ψηφιακή γιορτή, για την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Μαΐου, στην οποία είμαστε καλεσμένοι όλες και όλοι!

Οικοδεσπότες μας θα είναι οι πιο σπουδαίες προσωπικότητες του κόσμου των Τηλεπικοινωνιών, όπως ο Morse, ο Marconi και ο Bell με τις ανακαλύψεις τους. Με την παρουσία τους βέβαια, θα μας τιμήσουν και οι ήρωες της Επανάστασης του 1821 με όλα τους τα λάβαρα, ενώ οι πιο νέοι εκπρόσωποι της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής θα παίξουν για εμάς μουσική για να δώσουν ρυθμό σε αυτό το τόσο συναρπαστικό διήμερο!

.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τις δράσεις, τα εργαστήρια, τις ξεναγήσεις και τα online stem προγράμματα που έχει οργανώσει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για εμάς. Όλα φοβερά και όλα ειδικά σχεδιασμένα για όλες τις ηλικίες.

  • DJ Set/Live Stream “Infinite Connections”

Με φόντο την μόνιμη έκθεση, θα ακουστεί δυνατά ένα Dj set από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Κωστή Νικηφοράκη, στο οποίο μουσική νέων καλλιτεχνών της σύγχρονης Ελληνικής Electronica και Hip-Hop σκηνής συνδέεται με οπτικό-ακουστικό υλικό του αρχείου του μουσείου, δημιουργώντας ένα μουσικό storytelling που θα μείνει αξέχαστο!

  • Εικαστικό Ψηφιακό Εργαστήρι «Από το 21 στο 21: Φλάμπουρα και Μπαϊράκια! Σηκώσαμε μπαϊράκι!»

Σε αυτό το επαναστατικό εικαστικό ψηφιακό εργαστήρι, θα φτιάξουμε τα δικά μας φλάμπουρα και τα μπαϊράκια!. Με έμπνευση τις σημαίες και τα λάβαρα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά μηνυμάτων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και με την καθοδήγηση των εικαστικών, θα χρησιμοποιήσουμε χαρτοταινίες, χρώματα, σφουγγαράκια αλλά και πολλή φαντασία για να φτιάξουμε και να «σηκώσουμε» το προσωπικό μας μπαϊράκι και να μεταφέρουμε το δικό μας μήνυμα!
.

  • Online Stem: «Άναψε φωτιές και στείλε μήνυμα με πυρσούς!»

 

Και τώρα θα ανάψουμε φωτιές! Με το πρόγραμμα Scratch Junior, τα παιδιά θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και θα ταξιδέψουν στο χρόνο ανακαλύπτοντας τι ήταν και πώς λειτουργούσαν οι Φρυκτωρίες, τα αρχαία δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

  • Online Stem: «Φτιάξε κώδικες και στείλε τηλεγράφημα με σήματα Μορς»

Ο Μορς θα χρειαστεί τη βοήθειά μας! Κι εμείς θα τον βοηθήσουμε! Με το πρόγραμμα Scratch 3.0, τα παιδιά θα αποκτήσουν προχωρημένη γνώση προγραμματισμού, θα συνθέσουν τους δικούς τους κώδικες και θα σχεδιάσουν μία προσομοίωση μορσικού τηλέγραφου για να στείλουν το δικό τους τηλεγράφημα με σήματα Μορς!

Ραντεβού στις 17 και 18 Μαΐου, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, για να γιορτάσουμε μαζί το χθές, το σήμερα και το Μέλλον των Μουσείων και των Τηλεπικοινωνιών.

Η συμμετοχή στο εορταστικό πρόγραμμα είναι όπως πάντα ελεύθερη! Επειδή όμως αποφεύγουμε τον συνωστισμό, ακόμα και ψηφιακά, καλό είναι να κλείσουμε έγκαιρα τη θέση μας στο otegroupmuseum.gr