Μπέρμπον VS ουίσκι: Που και πώς διαφέρουν;

Το ουίσκι της Αμερικής, το μπέρμπον, έχει γίνει το αλκοολούχο ποτό de jour σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ξεπερνώντας τις πωλήσεις κάθε άλλης κατηγορίας ποτών.
14 Μαΐου 2021 | 12:57

Το ουίσκι της Αμερικής, το μπέρμπον, έχει γίνει το αλκοολούχο ποτό de jour σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ξεπερνώντας τις πωλήσεις κάθε άλλης κατηγορίας ποτών.

Με αποθέματα που ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια βαρέλια φέτος, η παραγωγή μπέρμπον δεν έχει δει τόσο υψηλή ζήτηση από τη δεκαετία του 1970, σύμφωνα με την Ένωση Αποσταγμάτων του Κεντάκι. Το Συμβούλιο της Ένωσης σημειώνει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από δέκα τοις εκατό, φθάνοντας τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Το αγαπημένο ποτό του Κεντάκι καταλαμβάνει περισσότερο από το ένα τρίτο του μεριδίου ουίσκι στις ΗΠΑ, περισσότερο από οποιοδήποτε σκωτσέζικο, ιρλανδικό ουίσκι ή καναδικό μείγμα.

Όταν ο Γκρεγκ Ντέιβις, επικεφαλής της Maker’s Mark, μιας από τις μεγαλύτερες μάρκες από μπέρμπον, ρωτήθηκε για τον ακριβή ορισμό του μπέρμπον απάντησε: «Το μπέρμπον πρέπει να παρασκευάζεται στην Αμερική και το 51% του να προέρχεται από καλαμπόκι, κάτι που δεν ισχύει με τα υπόλοιπα ουίσκι. Επίσης, πρέπει να έχει αποσταχθεί στους 160 βαθμούς την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα ουίσκι αποστάζονται στους 190. Αυτοί είναι οι νόμοι του μπέρμπον».

Οι κανονισμοί για την παρασκευή του μπέρμπον είναι αυστηροί.

«Το μπέρμπον πρέπει να εμφιαλώνεται και να αποθηκεύεται σε αποθήκες υπό την κρατική εποπτεία των ΗΠΑ για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Αυτή η διαδικασία έχει κάνει το μπέρμπον σήμα-κακατεθέν του αμερικάνικου ουίσκι», λέει ο Ντέιβις.

Αν και σήμερα, το μπέρμπον είναι ο ορισμός της ποιότητας και το όνομά του συμβαδίζει με αυτή, η ιστορία του δεν ξεκίνησε έτσι.

Η υψηλή χρήση καλαμποκιού καθιστά το ποτό πιο «μαλακό» και πιο γλυκό, από τα πιο σκληρά και καπνιστά σκωτσέζικα.

Το βαρέλι μιας χρήσης διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οποιασδήποτε άλλης προηγούμενης γεύσης, εκτός από καθαρή βελανιδιά, που μπερδεύετε γλυκά στο ποτό. Στην πραγματικότητα, τα βαρέλια του, από τη στιγμή που χρησιμοποιούνται, πωλούνται συχνά σε εργοστάσια σάλτσας σόγιας και κατασκευαστές Tabasco και δίδονται ως υπολείμματα στα αποστακτήρια ουίσκι της Σκοτίας

Πρόσφατα Άρθρα
Εορταστικό ωράριο: Ξεκινά σήμερα – Ποιες Κυριακές τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 11 Δεκεμβρίου 2025, 09:22
Ο παιδικός ιός που συνδέεται με καρκίνο μεγαλώνοντας – Το 95% τον έχει 11 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Δότης σπέρματος με καρκινογόνο μετάλλαξη απέκτησε 200 παιδιά 10 Δεκεμβρίου 2025, 13:54
Σχολεία: Πότε κλείνουν για Χριστούγεννα; 10 Δεκεμβρίου 2025, 11:22
ΕΟΦ: Βρεφικό γάλα συνδέεται με κρούσματα αλλαντίασης 9 Δεκεμβρίου 2025, 14:29
Βρετανία: Σχολεία κλείνουν και μάσκες επιστρέφουν – Σαν την εποχή του COVID 9 Δεκεμβρίου 2025, 13:15
Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ 8 Δεκεμβρίου 2025, 09:39
Χριστούγεννα: Προσοχή στα λαμπιόνια! Το μήνυμα της Πυροσβεστικής 8 Δεκεμβρίου 2025, 09:14
Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Byron μέχρι Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2025, 09:22
Κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει 5 Δεκεμβρίου 2025, 12:34
Αυστραλία: Το πείραμα που δοκιμάζει αν μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανήλικους από τα social media 5 Δεκεμβρίου 2025, 11:38
Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron – Σε ποιους άλλους δήμους της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία 4 Δεκεμβρίου 2025, 16:48
Κακοκαιρία Byron: Αναμένεται δύσκολο 48ωρο με ισχυρές βροχές 4 Δεκεμβρίου 2025, 08:29
Παιδική θνησιμότητα: Η ανεπαρκής ανάπτυξη ως τρίτη κύρια αιτία 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:18
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά διεκδίκησης» 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:13
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version