Μετά από χρόνια και χρόνια χρήσης προϊόντων στάιλινγκ, βαφών, θεραπειών κερατίνης ή άλλων χημικών διαδικασιών τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής ταλαιπωρούνται.

Μια τρίχα που βγαίνει λεπτή και ασθενική από τη ρίζα, δεν μπορεί να γίνει δυνατή και λαμπερή όσες μάσκες ή κοντίσιονερ και αν εφαρμόσουμε στη συνέχεια. Εάν βλέπαμε μεγεθυμένη την επιφάνεια του δέρματος μας θα προσέχαμε ότι είναι γεμάτη σκόνη, ξεραμένο σμήγμα και έλαια, νεκρά κύτταρα και υπολείμματα προϊόντων μαλλιών. Οπότε η νέα τάση για την περιποίηση των μαλλιών προστάζει αρχικά αποτοξίνωση, προκειμένου να έχουμε γερά μαλλιά από τη ρίζα στη συνέχεια.

Οι καλύτεροι τρόποι να κάνεις αποτοξίνωση στα μαλλιά

Εάν έχεις φαγούρα, είναι ερεθισμένο το τριχωτό σου, έχεις ξηροδερμία, ανεξήγητη τριχόπτωση ή άλλες ενοχλήσεις είναι ώρα να δοκιμάσεις την αποτοξίνωση. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να απομακρύνουμε όλα όσα φράζουν τους πόρους και τις ρίζες για πιο υγιή μαλλιά. Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετά προϊόντα που είναι ειδικά για την συγκεκριμένη θεραπεία, μπορώ πάντως να σου προτείνω και κάποιες σπιτικές συνταγές.

1. Μάσκα αποτοξίνωσης μαλλιών (για μαλλιά που δεν έχουν υποστεί χημικές επεξεργασίες και δεν έχουν ευαίσθητο τριχωτό)

Τι θα χρειαστείς:

1/2 κούπα σκόνη αργίλου μπεντονίτη. Υπάρχει σε όλα τα φαρμακεία και είναι πολύ οικονομικός. Όπως όλοι οι άργιλοι χρησιμοποιείται για την απορρόφηση τοξινών, ακαθαρσιών και βαρέων μετάλλων από την επιδερμίδα. Όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, δημιουργείται ένα ηλεκτρικό φορτίο το οποίο απορροφάει τις τοξίνες από το δέρμα. Ο μπεντονίτης είναι φυσικό ορυκτό υλικό που παράγεται από ηφαιστειακή στάχτη. Τα βασικότερα κοιτάσματα είναι της Μήλου και της Κιμώλου. Η ποιότητα του ελληνικού μπεντονίτη θεωρείται μια από τις καλύτερες παγκοσμίως.
1/2 κούπα μηλόξυδο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά άλατα, ενώ έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιακές και θεραπευτικές ιδιότητες. Βοηθά ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πιτυρίδας και ξηροδερμίας.
1/2 κούπα ζελέ αλόη βέρα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αντιοξειδωτικά και μέταλλα. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιστροφή των αρνητικών επιδράσεων των ελευθέρων ριζών. Περιέχει επίσης ένζυμα τα οποία βοηθούν την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μαλακτικό για τα μαλλιά ενώ προλαμβάνει και βοηθά στην αντιμετώπιση της φαγούρας.

Πώς θα το φτιάξεις:

Ανάμειξε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Άπλωσε το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών και στις ρίζες. Κάλυψε το κεφάλι σου με ένα νάιλον σκουφάκι μπάνιου.
Άφησε το να δράσει για 20-30 λεπτά το πολύ. Αν είναι καλοκαίρι και έχει ζέστη άφησέ το λιγότερο. Χρειάζεται προσοχή ώστε να μην ξεραθεί το μείγμα στα μαλλιά. Αν συμβεί αυτό θα δυσκολευτείς πολύ να το αφαιρέσεις.
Ξέπλυνε τα μαλλιά καλά. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποίησε μία κούπα λευκό ξύδι στο ξέβγαλμα και άστο να δράσει για 1-3 λεπτά.
Λούσου με το συνηθισμένο σου σαμπουάν και άπλωσε μαλακτικό μαλλιών όπως θα έκανες συνήθως.