Χωρίς αμφιβολία, ο γάμος είναι η πιο δύσκολη και απαιτητική εξέλιξη της ερωτικής σχέσης. Γι’ αυτό και πολλοί άνθρωποι, ενώ είναι τόσο καταπληκτικοί σαν σύντροφοι, τα βρίσκουν… μπαστούνια, όταν πρέπει να προσαρμοστούν σε μια έγγαμη συμβίωση. Τόσο, που συχνά το ταίρι τους να αναρωτιέται, αν ο άνθρωπος που παντρεύτηκε είναι ο ίδιος με εκείνον που ήξερε τόσο καιρό! Ευτυχώς όμως, για να ξέρει τι να περιμένει κανείς, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, υπάρχει και η αστρολογία. Το ζώδιο ενός ανθρώπου μπορεί να δώσει σημαντικές ενδείξεις για τη συμπεριφορά, τα χαρίσματα και τις αδυναμίες που εκδηλώνει μέσα στο γάμο, σύμφωνα με το Myastro

ΚΡΙΟΣ: Ο Κριός μπαίνει στην έγγαμη συμβίωση με το ίδιο πάθος και τον ενθουσιασμό, που τον χαρακτηρίζει γενικά στη ζωή του. Αφοσιώνεται με ζέση στην οικογένεια και στις υποθέσεις του σπιτιού, χωρίς να τα βλέπει σαν μια υποχρεωτική ρουτίνα. Το θέμα όμως μαζί του, είναι ότι εύκολα μπορεί να κάνει και να πει πράγματα, για τα οποία πιθανόν θα μετανιώσει. Πράγματα απερίσκεπτα και εγωιστικά, που θα πληγώσουν το σύντροφό του. Και όχι μόνο δεν το κάνει επίτηδες, αλλά δεν έχει και την παραμικρή συναίσθηση. Ο τρόπος της σκέψης του είναι απλός και δεν συλλαμβάνει τις πολύπλοκες συνέπειες των πράξεών του. Έτσι, μπορεί ακόμα και να εκπλαγεί, αν ο άλλος εκδηλώσει θυμό ή στενοχώρια για τη συμπεριφορά του.

ΤΑΥΡΟΣ: Ο Ταύρος θέλει όλα τα πράγματα στη ζωή του να γίνονται με τη σωστή σειρά. Για να παντρευτεί, πρέπει πρώτα να έχει τακτοποιηθεί επαγγελματικά και οικονομικά. Μόνο έτσι θεωρεί ότι η έγγαμη ζωή του θα είναι άνετη και στηριγμένη σε γερά θεμέλια, που θα εγγυηθούν και τη μακροβιότητά της. Ο Ταύρος είναι περιποιητικός και βολικός σύντροφος, που θέλει να προσφέρει μια όμορφη ζωή στο ταίρι του. Όμως, ο γάμος συχνά τον κάνει να εκδηλώνει μια ανυπόφορη κτητικότητα. Αισθάνεται παραμελημένος και απειλημένος, αν ο σύντροφός του αφιερώνει ενδιαφέρον και χρόνο σε άλλα πρόσωπα. Ιδίως ο άντρας Ταύρος, αν αποκτήσουν μωρό, θα αισθανθεί ανασφάλεια από το γεγονός ότι δεν είναι πια το επίκεντρο της προσοχής για τη γυναίκα του.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Αν ο γάμος είναι πάνω απ’ όλα επικοινωνία και συνεννόηση, εδώ ο Δίδυμος παίρνει άριστα. Όλα τα ζητήματα, τα συναισθήματα, τα προβλήματα τίθενται επί τάπητος και τίποτα δεν μένει θαμμένο. Όχι μόνο δεν αποφεύγει τον διάλογο, αλλά και τον επιδιώκει, βγάζοντας τον άλλο από το καβούκι του. Βέβαια, μπορεί και να τον «καπελώσει» με την ευστροφία του… Η ζωή με έναν Δίδυμο δεν είναι ποτέ βαρετή. Το θέμα όμως μαζί του, είναι ότι θέλει να βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και σε εναλλαγή ερεθισμάτων. Δεν απολαμβάνει εύκολα την ηρεμία, τη σιωπή, την ομορφιά της στιγμής, όπου απλώς βρίσκεται με το σύντροφό του. Αυτό τον κάνει να αισθάνεται ανία, πράγμα που μπορεί να υπονομεύσει και τη συζυγική του πίστη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Καρκίνος είναι… φυσικό ταλέντο στον γάμο. Το έχει μέσα του! Επιδιώκει και καταφέρνει τη συναισθηματική εγγύτητα με τους άλλους ανθρώπους σε όλες τις σχέσεις του, οικογενειακές ή φιλικές. Ο γάμος είναι για εκείνον μια από τις υψηλότερες μορφές του αισθηματικού δεσίματος, που μπορεί να έχει κανείς με ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα. Και η μητρότητα/πατρότητα είναι βέβαια το αποκορύφωμα… Οι περισσότεροι Καρκίνοι βλέπουν τη δουλειά απλώς σαν το μέσον, που θα κάνει πιο άνετη την οικογενειακή τους ζωή. Έτσι, αν οι απαιτήσεις της πρώτης έρχονται σε βάρος της δεύτερης, συχνά βρίσκονται σε εσωτερική σύγκρουση, ιδίως οι γυναίκες του ζωδίου. Και το πώς θα τα φέρουν σε ισορροπία, είναι συνήθως το μεγαλύτερό τους θέμα.

ΛΕΩΝ: Για τον Λέοντα, οτιδήποτε κάνει στη ζωή του πρέπει να στεφθεί από επιτυχία και ο γάμος δεν εξαιρείται από αυτή την επιδίωξη. Όταν λοιπόν τελειώσει η (οπωσδήποτε μεγαλοπρεπής) γαμήλια τελετή, θα αφοσιωθεί στο να κάνει τον έγγαμο βίο του όσο το δυνατόν πιο ουσιαστικό και μαζί απολαυστικό, και για τους δύο. Το ζήτημα είναι όμως, ότι συχνά ο Λέων, παρά τις καλές του προθέσεις, βλέπει μόνο την δική του άποψη και αυτήν θέλει να επιβάλλει στην κοινή ζωή. Συχνά είναι απρόθυμος να ακούσει την πλευρά του άλλου και να μπει στη θέση του, άσε που δεν δέχεται καθόλου εύκολα την κριτική. Έτσι, αν ο σύντροφός του είναι υποχωρητικός χαρακτήρας, μπορεί να αισθάνεται μονίμως «καπελωμένος».

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο Παρθένος, από τη στιγμή που παντρεύεται, θα επιδιώξει να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στο σπιτικό του. Η συναισθηματική ασφάλεια που του δημιουργεί το γεγονός ότι η σχέση έχει πάρει τη συγκεκριμένη μορφή, θα τον βοηθήσει να είναι πιο «χαλαρός» και να απολαμβάνει περισσότερο την κοινή ζωή. Όμως δεν θα αποβάλει εντελώς το… χούι να θέλει τα πάντα τέλεια και να του χαλάει η διάθεση, όταν π.χ. δεν έχει ακριβώς τον καναπέ-γωνία που θα ήθελε για να χουζουρεύει, αγκαλιά με το ταίρι του. Ή όταν δεν πέτυχε το σπέσιαλ φαγητό που ετοίμαζε. Έτσι, το θέμα με τον Παρθένο είναι ότι «κολλάει» σε λεπτομέρειες, αντί να ευχαριστηθεί τη στιγμή, έστω και στον παλιό καναπέ με το αποτυχημένο φαγητό.

ΖΥΓΟΣ: Για τον Ζυγό ο γάμος επισφραγίζει την απόλυτη ένωση με το αγαπημένο πρόσωπο και αυτό αποτελεί για εκείνον την τέλεια ψυχική ολοκλήρωση. Η οποία θα επιτευχθεί αν γίνουν οι δύο ένα, όχι μόνο συναισθηματικά ή πνευματικά αλλά και στις υλικές πλευρές της ζωής. Έτσι, ο Ζυγός δίνεται τόσο πολύ στη γαμήλια σχέση, που πραγματικά ξεχνά τον εαυτό του. Για χάρη της αρμονίας, είναι ικανός να παραμερίσει εντελώς τις δικές του επιθυμίες ή επιδιώξεις από τη ζωή και να κάνει κάθε θυσία, επαγγελματική ή άλλου είδους. Πολλές φορές όμως, επειδή το κάνει να φαίνεται τόσο φυσικό και αυτονόητο, το ταίρι του δεν αντιλαμβάνεται πόσα δίνει. Είναι επόμενο λοιπόν ο Ζυγός να αισθάνεται αδικημένος μερικές φορές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ο Σκορπιός δίνει πολλά στον γάμο του, αλλά και απαιτεί. Ξεκινά αποφασισμένος να τον κάνει να πετύχει. Θέλει η γαμήλια συμβίωση να προσφέρει και στον ίδιο και στο ταίρι του απόλυτη συναισθηματική υποστήριξη, μια ευχάριστη καθημερινότητα και μια υπέροχη σεξουαλική ζωή. Ο ίδιος είναι διατεθειμένος να βάλει το δικό του μερίδιο δουλεύοντας σκληρά, ώστε να υπάρχει οικονομική άνεση στην οικογένεια, φροντίζοντας το σπιτικό του και κρατώντας ζωντανό το ερωτικό ενδιαφέρον. Αν όμως το ταίρι του δεν συνεισφέρει αντίστοιχα, κατά την άποψή του, ο Σκορπιός δυσανασχετεί και μπορεί να το εκφράσει αυτό με σκληρό τρόπο. Επιπλέον, ένα άλλο θέμα είναι και η ζήλια του, που συχνά γίνεται παθολογική και μπορεί να κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή του συντρόφου του.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο Τοξότης δύσκολα δεσμεύεται σε ένα γάμο και μένει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πρώτον, θέλει ο σύντροφός του να μοιράζεται τη ζωντάνια του και την αγάπη του στις νέες εμπειρίες. Και δεύτερον και σπουδαιότερο, δεν θέλει να τον περιορίζουν. Πραγματικά, η ζωή μαζί του μπορεί να είναι συναρπαστική και σίγουρα ο γάμος του δεν κινδυνεύει από τη ρουτίνα. Φτάνει να υπάρχει και η αντίστοιχη ανταπόκριση και συμμετοχή από την άλλη πλευρά. Αν όμως το ταίρι του προσπαθήσει να του επιβάλλει περιορισμούς, για παράδειγμα στο να διατηρήσει τις φιλίες και τα ενδιαφέροντά του ανεξάρτητα από τον γάμο, σίγουρα ο Τοξότης θα αντιδράσει. Επίσης, τον ενοχλούν απίστευτα η κτητικότητα, η ζηλοτυπία και η καχυποψία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο Αιγόκερως, από τη στιγμή που θα δεσμευτεί στον γάμο, θα έχει την απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών του. Και με την κλασική του προσήλωση στην επίτευξη των στόχων του, θα κάνει το παν, ώστε η έγγαμη συμβίωση να είναι επιτυχημένη. Γιατί για εκείνον ο γάμος αποτελεί μια συνιστώσα της επιτυχίας του στη ζωή, ακριβώς όπως και η καριέρα ή η οικονομική άνεση. Σχεδόν δεν θα το συγχωρούσε στον εαυτό του αν αποτύγχανε! Έτσι, τα δίνει όλα, πραγματικά. Υπάρχει όμως και ένα θέμα με όλη αυτή την υπερ-προσπάθεια: Ότι μπορεί να δουλεύει σαν σκυλί και να αγχώνεται για να εξασφαλίσει μια άνετη σπιτική ζωή, την οποία όμως δεν θα απολαμβάνει ούτε αυτός, ούτε το ταίρι του, που θα αισθάνεται παραμελημένο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Υδροχόος αφοσιώνεται στον γάμο του, αλλά με έναν εντελώς δικό του τρόπο. Για εκείνον είναι πολύ σημαντικό το να διατηρούν την ατομικότητά τους και οι δύο σύντροφοι και το βάζει σε πράξη με απόλυτη συνέπεια. Δίνει στο ταίρι του τον σεβασμό της προσωπικότητας και την ελευθερία που υποστηρίζει και διεκδικεί ο ίδιος για τον εαυτό του. Δεν είναι καθόλου κτητικός, ούτε ζηλιάρης, συχνά όμως η στάση του μπορεί να παρεξηγηθεί σαν αδιαφορία από το σύντροφό του. Και του είναι από δύσκολο έως αδύνατο να θυσιάσει στον «βωμό» του έγγαμου βίου την πολύτιμη ατομικότητά του, τις αξίες και τις επιδιώξεις που έχει, για να νιώσει ολοκληρωμένος σαν προσωπικότητα. Αντίθετα, θα τον έκανε να νιώθει πως πνίγεται.

ΙΧΘΕΙΣ: Ο Ιχθύς υποστηρίζει απολύτως το «έσονται δύο εις σάρκαν μίαν», και όχι μόνο ως προς τη σάρκα. Για εκείνον ο γάμος είναι μια ένωση ψυχών, που ο ίδιος προσπαθεί να επιτύχει με το να εγκαταλείψει εντελώς την ατομικότητά του, προκειμένου να συγχωνευτεί με τον άλλον. Καθώς όμως από την άλλη πλευρά σπάνια γίνονται αντίστοιχες υποχωρήσεις, ο Ιχθύς κινδυνεύει να θυσιάσει την προσωπικότητά του, μαζί με τις επιθυμίες του και, στην τελική, τη δική του ευτυχία. Κατά τα άλλα, η συμβίωση μαζί του είναι ωραία, αν εξαιρέσει κανείς την κάποια αμέλειά του στα πρακτικά ζητήματα. Μια αμέλεια που δεν προέρχεται από τεμπελιά ή αδιαφορία, αλλά από το γεγονός ότι θεωρεί άλλα πράγματα πολύ πιο σημαντικά.