Βήμα – βήμα οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία και λάθη που έκαναν οι τρεις αδίστακτοι δολοφόνοι της 20χρονης Καρολάιν, που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στη σύλληψή τους. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, και η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας, αλλά και τα νεότερα για την εν ψυχρώ δολοφονία 58χρονου στη Μεταμόρφωση, και που προσανατολίζονται οι έρευνες.

Ξεκινά νέος κύκλος ερευνών

Στο θέμα της άγριας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, με θύμα την 20χρονη Καρολάιν, η Άρια Καλύβα σημείωσε ότι σήμερα ξεκινά νέος κύκλος ερευνών.

«Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το φονικό στα Γλυκά Νερά, οι αστυνομικοί ξεκινούν από σήμερα έναν κύκλο νέων ερευνών. Ο 32χρονος θα κληθεί για κατάθεση εκ νέου. Οι αστυνομικοί θα ζητήσουν να μάθουν πόση ώρα έμειναν οι δράστες στη μεζονέτα και πώς έδρασαν. Επίσης θα ζητήσουν κάποια χαρακτηριστικά από τα πρόσωπά τους. Όπως έδεσαν τον 32χρονο οι δράστες, είχε μία χαραμάδα οπτικής επαφής και έτσι μπορεί να δώσει κάποια στοιχεία σχετικά με τους δράστες. Θα του δείξουν φωτογραφίες, θα τον βάλουν να ακούσει κάποιες γλώσσες και διαλέκτους», εξήγησε η Άρια Καλύβα.

Η πρώτη κατάθεση πάντως του 32χρονου πιλότου που παρουσιάζει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σοκάρει, καθώς ο ίδιος και η οικογένειά του έζησε για σχεδόν δύο ώρες έναν εφιάλτη με τραγικό τέλος.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, είχαν ανέβει με τη σύζυγο και το παιδί τους να κοιμηθούν στη σοφίτα. Δεν άκουσαν θορύβους από τη διάρρηξη, ούτε το γάβγισμα του σκύλου και πετάχτηκαν πάνω όταν εμφανίστηκαν μπροστά τους οι τρεις ληστές. «Οι δύο ήταν σχετικά ψηλοί. Τους υπολογίζω γύρω στο 1.80, λεπτοί αλλά γυμνασμένοι. Ο τρίτος ήταν πιο κοντός. Λίγο πάνω από το 1.70 και πιο γεμάτος. Εμοιαζε να είναι ο αρχηγός. Φορούσαν, οι δύο πιο ψηλοί full face, μαύρες κουκούλες, κρατούσαν στο χέρι περίστροφο και ένα μαύρο πιστόλι και ο τρίτος μια μπαλακλάβα και δεν είχε όπλο. Μου είπε φωνάζοντας “πού είναι τα λεφτά ρε;”.

Θα σου σκοτώσω το παιδί αν δεν μου πεις που είναι τα λεφτά

Του είπα αμέσως “θα σας πω, μη μας πειράξετε”, εξηγώντας ότι στο υπόγειο υπάρχουν κάποια παιχνίδια και στο κουτί της Monopoly υπάρχουν σχεδόν 10.000 ευρώ. Οι δύο άρχισαν να με δένουν με έναν σπάγκο. Τα χέρια και τα πόδια από τους καρπούς σε εμβρυακή στάση. Μου πέρασαν μονωτική ταινία από τον λαιμό πολύ σφιχτά και ανέβαιναν προς τα πάνω. Μου έκλεισαν το στόμα, άφησαν τη μύτη και μου έκλεισαν και τα μάτια. Ομως υπήρχε μια χαραμάδα που μπορούσα να δω. Φώναζαν και απειλούσαν την Καρολάιν λέγοντας ότι θα σκοτώσουν το παιδί αν δεν τους πει πού έχουμε τα λεφτά. Δεν είχα οπτική επαφή γιατί ήμουν γυρισμένος πλάτη κάτω στο πάτωμα και δεν έβλεπα αν απειλούσαν με τα όπλα», περιέγραψε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών ο νεαρός πιλότος ελικοπτέρων.

Η μονωτική ταινία που του έσφιγγε τον λαιμό οδηγούσε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο σε λιποθυμικά επεισόδια. Οπως είπε, η έλλειψη οξυγόνου τον έκανε να χάνει τις αισθήσεις του ακόμη και για μισή ώρα και να μην έχει καθόλου αίσθηση του χρόνου.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι τρεις ληστές μπήκαν στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης. Γνώριζαν ότι υπήρχε μια κάμερα την οποία και κατέστρεψαν, όπως επίσης και ότι το σπίτι δεν διαθέτει συναγερμό. Από την πίσω πλευρά της οικίας και από ένα δίφυλλο παράθυρο γλίστρησαν μέσα στη μεζονέτα. Δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης με κατσαβίδι ή άλλο αντικείμενο, όπως συνήθως κάνουν οι διαρρήκτες, αλλά βρήκαν το παντζούρι ανοικτό και μετά ξήλωσαν το αριστερό παραθυρόφυλλο μαζί με την κάσα. Το τζάμι έπεσε το πάτωμα από ύψος περίπου 1,5 μέτρο, όμως δεν έσπασε και δεν έκανε θόρυβο έτσι ώστε να ξυπνήσουν οι ένοικοι. Στη συνέχεια ανεβαίνουν στο ισόγειο, όπου βρίσκουν μέσα σε ένα μεταλλικό σπιτάκι τον σκύλο της οικογένειας. Ενα μετρίου μεγέθους ημίαιμο σκυλάκι, ιδιαίτερα φιλικό, που όμως αρχίζει να γαβγίζει.

Οι ληστές το αρπάζουν από το κλουβί και με το λουρί το σέρνουν μέχρι τη χτιστή σκάλα που οδηγεί στους επάνω ορόφους και στη δεύτερη στροφή περνούν το λουρί από τη μεταλλική κουπαστή. Πιθανότατα το κλωτσούν και το ζώο πέφτει στο κενό και ξεψυχά βγάζοντας πνιχτούς ήχους. Η ώρα είναι 4.20 όπως προκύπτει από την κατάθεση της γειτόνισσας του άτυχου ζευγαριού που άκουσε το γάβγισμα και κοίταξε το ρολόι.

Πέρασε τη μπλούζα του γύρω από το λαιμό της

Οι ληστές, με δεμένο και ημιλιπόθυμο τον πιλότο, στρέφονται στην 20χρονη σύζυγό του και για να την ακινητοποιήσουν τη γυρνούν μπρούμυτα και της δένουν τα χέρια με ένα παντελόνι φόρμας. Η κοπέλα φωνάζει. Το μητρικό ένστικτο της δίνει τη δύναμη να ουρλιάζει και ως αθλήτρια του κικ μπόξινγκ να πιστεύει ότι μπορεί να τα βάλει με τους κακοποιούς για να προστατέψει τον άντρα της και το παιδί της.

Τότε ο ένας από αυτούς, πιθανότατα ο αρχηγός, της περνάει μια μπλούζα γύρω από τον λαιμό, πηγαίνει από πάνω της και με το χέρι του πιέζει το στόμα και της κλείνει τη μύτη. Η νεαρή Καρολάιν σπαρταράει. Μπρούμυτα στο κρεβάτι αφήνει την τελευταία της πνοή.

Δίπλα της, η μικρή Λυδία, με την πάνα και το μισό κορμάκι της να ακουμπά πάνω στο νεκρό της σώμα και με τα μικρά της χεράκια να τη χτυπάει με επιμονή για να ξυπνήσει.

Η χαρτογράφηση των κινήσεων των δολοφόνων

Σημειώνεται πως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν καταλήξει στο πώς οι δράστες έφτασαν στο εσωτερικό του σπιτιού και στη συνέχεια ακινητοποίησαν το ζευγάρι.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αφού οι 3 κουκουλοφόροι δράστες κρέμασαν το σκυλί της οικογένειας στα κάγκελα, μπήκαν στη μεζονέτα από το παράθυρο στο υπόγειο της οικίας και από εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης για το ζευγάρι.

«Κλειδί» οι εκφράσεις & ο σωματότυπος

Ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων που είδε τους αδίστακτους κακοποιούς να απειλούν να σκοτώσουν τη μόλις 11 μηνών κόρη του δίνει από χθες όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί για τους δράστες.

«Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου».

Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις του, οι τρεις δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ήταν μεσαίου αναστήματος και οι σωματότυποί τους ήταν κανονικοί.

Οι αστυνομικοί έδειξαν στον 32χρονο ολόσωμες φωτογραφίες κακοποιών και του ζήτησαν να τις κοιτάξει για πολλή ώρα μήπως καταφέρει να αναγνωρίσει κάποιων.