Γνωρίζουμε ότι ο επαρκής και καλής ποιότητας ύπνος είναι απαραίτητος προκειμένου να έχουμε ενέργεια, να ενισχύσουμε τη συγκέντρωσή μας, να κρατήσουμε τον μεταβολισμό μας ενεργοποιημένο και να ξεκουράσουμε το σώμα και το μυαλό μας. Ωστόσο, ο ύπνος προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη και στο δέρμα μας. Χάρη στον επαρκή ύπνο οι μύες του προσώπου χαλαρώνουν, οι μαύροι κύκλοι μειώνονται και η όψη μας είναι πιο ξεκούραστη και λαμπερή. Επίσης, τα κύτταρα ανανεώνονται, επιδιορθώνονται οι φθορές, αυξάνεται η παραγωγή του κολλαγόνου και ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος.

Μάλιστα, όταν ο επαρκής ύπνος συνδυάζεται με την κατάλληλη βραδινή περιποίηση εντείνεται η επανόρθωση της επιδερμίδας μας και βελτιώνεται θεαματικά η όψη της.

Beauty tips για να ξυπνάμε ομορφότερες

* Καθαρίζουμε προσεκτικά το πρόσωπό μας

Σκεφτείτε όλα τα προϊόντα που εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας (αντηλιακό, serum, ενυδατική) και τα οποία μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. Προσθέστε σε αυτό το μακιγιάζ και τη ρύπανση από την ατμόσφαιρα της πόλης και σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι μόνο μία πλύση δεν αρκεί. Επομένως, κάθε βράδυ, αφού καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώστε το καθαριστικό προϊόν να φτάσει πραγματικά στους πόρους του δέρματος. Μετά τον καθαρισμό προσώπου σειρά έχει η εφαρμογή serum και κρέμας, ώστε να χαρίσουμε στο δέρμα μας την ενυδάτωση που έχει ανάγκη.

* Εντάσσουμε στην περιποίησή μας τις overnight masks

Οι overnight masks (μάσκες νύχτας) είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε τα συστατικά τους να εισχωρούν βαθύτερα και να δρουν καλύτερα ενώ εμείς κοιμόμαστε. Μια λεπτή στρώση από αυτόν τον τύπο μάσκας εμποδίζει τις ακαθαρσίες και τη σκόνη από το να εισχωρήσουν στους πόρους του δέρματος, ενώ παράλληλα δεσμεύουν στο δέρμα τα δραστικά συστατικά τους για έξτρα περιποίηση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ουσιαστικά, η σύνθεση μιας μάσκας νυκτός είναι τέτοια που διατηρείται περισσότερη ώρα στην επιδερμίδα και χαρίζει αποτέλεσμα μέσα σε μια νύχτα, όπως ενυδάτωση, λάμψη και θρέψη.

* Αλλάζουμε μαξιλαροθήκη

Ενα μικρό αλλά… θαυματουργό beauty tip είναι να κοιμόμαστε σε σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Το ύφασμα αυτό θα μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπό μας, αποτρέποντας την τριβή του δέρματος, ενώ παράλληλα θα μειώσει το φριζάρισμα των μαλλιών. Επίσης, το μετάξι είναι ανθεκτικό στα ακάρεα σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα.

* Φροντίζουμε τα άκρα μας

Κάθε βράδυ προτού κοιμηθούμε κάνουμε μασάζ στα χέρια και στις φτέρνες μας με μια πλούσια ενυδατική σύνθεση. Ηδη από το επόμενο πρωί θα παρατηρήσουμε διαφορά.

* Ενυδατώνουμε τα μαλλιά μας

Μία φορά την εβδομάδα προτού κοιμηθούμε απλώνουμε λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά μας και λουζόμαστε το επόμενο πρωί. Για να απομακρύνουμε αποτελεσματικά τη λιπαρότητα, εφαρμόζουμε πρώτα το σαμπουάν και στη συνέχεια ρίχνουμε νερό.

* Περιποιούμαστε τις βλεφαρίδες μας

Οι ενυδατικές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου το καθιστούν ένα εξαιρετικό φυσικό συστατικό με πολλαπλές χρήσεις στη ρουτίνα περιποίησής μας. Για να περιποιηθούμε τις βλεφαρίδες μας, βυθίζουμε ένα πλυμένο βουρτσάκι από μια παλιά μας μάσκαρα στο αμυγδαλέλαιο και το απλώνουμε όπως θα απλώναμε τη μάσκαρα. Εφαρμόζουμε προτού πέσουμε για ύπνο και σταδιακά θα βλέπουμε τις βλεφαρίδες μας να γίνονται πιο υγιείς. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλέλαιο και στα φρύδια και στα πετσάκια των νυχιών μας.

Ενδεικτική ρουτίνα βραδινής περιποίησης

1. Ντεμακιγιάζ.
2. Πλύσιμο προσώπου με ήπιο καθαριστικό.
3. Απολέπιση (2 φορές τον μήνα αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα, 2-3 φορές την εβδομάδα αν έχουμε λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα, 1 φορά την εβδομάδα αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα, 1-2 φορές την εβδομάδα αν έχουμε κανονική επιδερμίδα).
4. Μάσκα ενυδάτωσης.
5. Face mist.
6. Serum.
7. Ενυδατική κρέμα ή κρέμα νυκτός.
8. Λάδι προσώπου.