Δοκιμάστε τα παραδοσιακά χινκάλι.

Υλικά

Για την ζύμη

3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1 κούπα νερό
1 αυγό
Αλάτι
Για τον κιμά
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο νερό

Εκτέλεση

Είτε στο χέρι είτε στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αυγό,προσθέτουμε το αλάτι και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και χτυπάμε με το γάντζο μέχρι να γίνει ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε σε αυτόν τα κρεμμύδια,το σκόρδο,το μαϊντανό ψιλοκομμένα ή στο multi,το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε νερό τόσο όσο μπορεί ο κιμάς να απορροφήσει για να είναι ζουμερό για αυτό και όταν θα κάνετε τα πουγκιά να μην είναι πολύ σφιχτά.

Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε κομμάτια ζύμης με ένα ποτήρι. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τον πλάστη και βάζουμε στη μέση 1 κ.σ. περίπου κιμά.

Μαζεύουμε την ζύμη φτιάχνοντας κόμπο στη κορυφή έτσι ώστε γύρω γύρω σαν πουγκί.

Βάζουμε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει το νερό πιάνουμε από τις ουρές τα χινκάλι και τα βυθίζουμε απαλά στο νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά.

Καλό είναι να μη μαγειρεύετε πολλά χινκάλι μαζί. Δεν πρέπει να είναι στενάχωρα στην κατσαρόλα επίσης δε πρέπει να τα βράσετε πολύ γιατί θα διαλυθούν. Μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω μαύρο πιπέρι.