Η σκάλα αποτελεί ένα από τα πιο τρομακτικά χαρακτηριστικά σε οποιοδήποτε σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, επειδή τα παιδιά μπορούν εύκολα να… ξεγλιστρήσουν, ειδικά όταν ξεκινούν να μπουσουλάνε. Για αυτόν τον λόγο, κάθε γονέας θα πρέπει να εξετάζει τους χώρους, διαμορφώνοντάς τους κατάλληλα για να είναι σίγουροι για την ασφάλεια του παιδιού.

Βάλτε πύλες στη σκάλα

Η καλύτερη λύση για να κρατήσετε το μωρό από τις σκάλες είναι μια πύλη μωρού ή ένας φράκτης μωρού. Οι πύλες διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα για να χωρέσουν σε διαφορετικούς τύπους σκάλας.

Μία βρεφική πύλη τοποθετείται συχνά μεταξύ του κάγκελου και του τοίχου στην πάνω πλευρά της σκάλας καθώς και στο κάτω μέρος. Η τοποθέτηση της πύλης στην κορυφή σημαίνει ότι εάν το μωρό είναι στον επάνω όροφο, δεν θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει πρόσβαση στη σκάλα.

Η τοποθέτηση της πύλης στο κάτω μέρος σημαίνει ότι το μωρό δεν θα έχει πρόσβαση και στις σκάλες από το χαμηλότερο επίπεδο. Χωρίς την ικανότητα ανίχνευσης των σκαλοπατιών, καθίσταται αδύνατο να τραυματιστείτε στις σκάλες.

Καλύψτε το κενό ανάμεσα στα κάγκελα

Τα παιδιά λατρεύουν να βάζουν τα κεφάλια τους ανάμεσα στα κιγκλιδώματα, ειδικά αν τα αγαπημένα τους παιχνίδια έχουν πέσει μέσα από αυτά στον κάτω όροφο. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποτρέψετε τα παιδιά από τον κίνδυνο να κολλήσουν μεταξύ αυτών είναι να εγκαταστήσετε ένα ειδικό δίχτυ προστασίας για τις σκάλες.

Αυτά είναι απαραίτητα όταν διαμορφώνεται την εσωτερική σας σκάλα για να υποδεχθεί ένα μωράκι που τώρα μπουσουλά, αλλά σύντομα θα ξεκινήσει να περπατά.

Προσθέστε χαλί

Τα γυαλισμένα δάπεδα είναι συχνά ολισθηρά, ειδικά αν το παιδί περπατά μόνο με ένα ζευγάρι κάλτσες. Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τόσο εσείς όσο και τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, δεν γλιστρούν τόσο εύκολα είναι να τοποθετήσετε ένα χαλί στις σκάλες.

Εκτός από την μείωση των πτώσεων, τα χαλιά αποτρέπουν την ολίσθηση προσφέροντας καλύτερη πρόσφυση σε όποιον περπατά πάνω τους. Βεβαιωθείτε ότι το χαλί είναι σταθερό στο έδαφος, καθώς ένα χαλί που θα γλιστρήσει επίσης στο πάτωμα είναι ένας ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος.