Από τα 11 κουταβάκια που γεννήθηκαν στη φάρμα της Μπαρμπ και του Ρας Φελτ στη Μινεσότα τον Φεβρουάριο, ένα ξεχώριζε: Ήταν ιδιαιτέρως… νυσταλέο, και συνέβαινε να του λείπει ένα πατουσάκι.

Η κτηνιατρική ομάδα των Φλετ υπέθεσε ότι ο ομφάλιος λώρος είχε τυλιχτεί γύρω από το ποδαράκι του όσο ήταν στη μήτρα, με αποτέλεσμα να μην αναπτυχθεί φυσιολογικά, εξήγησε στη Washington Post η Μπάρμπ Φελτ, που εκτρέφει γκόλντεν ριτρίβερ στη φάρμα της εδώ και 40 χρόνια.

Την βάφτισαν Μάρβελ και φοβήθηκαν ότι δεν θα βρει ποτέ σπιτάκι. Όμως μετά τους ήρθε μια ιδέα:

«Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν υπέροχο αν την αναλάμβανε κάποιος με αντιστοίχως άνισα πόδια», εξηγεί η 61χρονη Φελτ. «Πιστέψαμε ότι θα ήταν η τέλεια συντροφιά, αν βρίσκαμε το σωστό παιδί».

Και το παιδί βρέθηκε και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Στις 9 Απριλίου, η Φελτ έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, παρουσιάζοντας τα κουτάβια και μιλώντας για το ξεχωριστό κουταβάκι με τις τρεις πατούσες. Και μια από τους πελάτες της, μια εργασιακή ψυχολόγος, επικοινώνησε μαζί της λέγοντας ότι δούλευε με ένα παιδί, το δεξί πόδι του οποίου ήταν πιο κοντό από το άλλο.

 

 


 

Αμέσως μετά, κάλεσε τον Μπλέιν και τη Στέφανι Γουίλιαμς, από τη Μινεσότα, μαζί με τα τρία παιδιά τους, την 8χρονη Έβελιν, τον 7χρονο Πάξτον και τον μόλις ενός έτους Ντόσον.

Ο Πάξτον είχε γεννηθεί πρόωρα και όταν βρισκόταν στη θερμοκοιτίδα ανέπτυξε μια μόλυνση, εξαιτίας της οποίας η ανάπτυξη του δεξιού του ποδιού παρουσίασε καθυστέρηση.

Όταν έγινε τεσσάρων ετών, αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το δεξί του πόδι και να τοποθετήσουν προσθετικό.

Όταν έμαθαν για την ύπαρξη ενός κουταβιού που αντιμετωπίζει αντίστοιχες προκλήσεις με τον γιο τους, οι Γουίλιαμς ενθουσιάστηκαν. Και λίγες ημέρες αργότερα πήγαν στη φάρμα των Φελτ για να γνωρίσουν το κουτάβι.΄

Όπως εξηγεί ο 38χρονος Μπλέον «ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά».

«Μπορούσες να δεις αμέσως τον ιδιαίτερο δεσμό του Πάξτον με την Μάρβελ. Αμέσως μόλις κάθισε κάτω, η Μάρβελ έτρεξε επάνω του και έγλειφε το πρόσωπό του».

Όπως ακριβώς ο Πάξτον χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί προκειμένου να αποκτήσει προσθετικό πόδι και να είναι σε θέση να κινηθεί ευκολότερα, έτσι θα συμβεί και με την Μάρβελ, όταν συμπληρώσει τους 8 μήνες ζωής.

«Ο Πάξτον είναι πολύ περήφανος για εκείνη», λέει η μητέρα του. «Λέει σε όλους ότι της λείπει μια πατούσα και ότι είναι ακριβώς όπως κι εκείνος».

«Η Μάρβελ είναι και ένας πολύ καλός τρόπος για να μπορεί ο Πάξτον να εξηγήσει το προσθετικό του πόδι σε άλλα παιδιά», σημειώνει ο πατέρας του.

Το αγόρι, που τώρα τελειώνει την πρώτη δημοτικού, λέει ότι κάθε πρωί που ξυπνάει ανυπομονεί να παίξει με το κουτάβι του.

«Η Μάρβελ είναι το πιο χαριτωμένο σκυλάκι του κόσμου», λέει στη Washington Post. «Είναι τόσο απαλή που δεν μπορώ να σταματήσω να τη χαϊδεύω. Και με αγαπάει».

Δείτε μερικά υπέροχα πλάνα: