Η τάξη στο σπίτι είναι απαραίτητη, ειδικά με τον ερχομό ενός παιδιού. Το να κοιμηθείτε ειρηνικά χωρίς να ανησυχείτε για το τι πρόκειται να κάνετε το πρωί είναι απαραίτητο για τις μητέρες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επινοήσετε ή να βελτιώσετε την πρωινή σας ρουτίνα, ώστε να απολαμβάνετε περισσότερο τα πρωινά σας μαζί με το μωρό. Κι έτσι μπορείτε να τα καταφέρετε:

Ξυπνήστε πριν το μωρό

Μπορεί να ακούγεται αδύνατο, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε να σηκώνεστε πιο νωρίς από το μωρό. Για να ξυπνήσετε πριν από το μωρό, πρέπει να κοιμηθείτε νωρίς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου.

Επαναπροσδιορίστε την διάταξη

Αξιολογώντας τον τρόπο διάταξης του σπιτιού σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και ενέργεια. Μειώστε το χρόνο που περνάτε πηγαίνοντας πάνω και κάτω. Γνωρίζοντας την οργάνωση του σπιτιού, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύτιμη ενέργεια και χρόνο.

Για αυτό είναι σημαντικό να διατηρείται σε ευπρόσιτο σημείο αντικείμενα που χρησιμοποιείται συχνά αλλά και κάθε αντικείμενο να επιστρέφει στην μοναδική του θέση, ώστε να μην το ψάχνετε.

Ένα τέταρτο μόνο για εσάς

Εάν θέλετε να έχετε ενέργεια για τα παιδιά σας, πρέπει να σκεφτείτε πρώτα τον εαυτό σας. Δεκαπέντε λεπτά το πρωί είναι το μόνο που χρειάζεστε. Κάντε κάτι που πραγματικά απολαμβάνετε και ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χαμόγελο προς τον εαυτό σας.

Αυτές οι μικρές δραστηριότητες μπορούν να σας τροφοδοτήσουν με την απαραίτητη ενέργεια για μια πολυάσχολη ημέρα. Οι μητέρες πρέπει να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που απολαμβάνουν το πρωί. Είτε πρόκειται για διαλογισμό, ακρόαση μουσικής ή yoga, όλα είναι ευεργετικά για τη μέρα σας.

Γυμναστική

Η άσκηση βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Μπορείτε να τεντώσετε τους μυς σας, να περπατήσετε ή και να κάνετε ένα ελαφρύ τρέξιμο. Ό, τι δουλεύει για εσάς είναι καλύτερο. Εάν το μωρό είναι ξύπνιο γυμναστείτε μαζί του.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να κάνετε 10-15 λεπτά βόλτα με τα πόδια ή και να πάρετε μαζί σας το μωρό με το καροτσάκι.