Νόστιμο, θρεπτικό και γεμάτο πολύτιμα συστατικά για την ανάπτυξη και την υγεία μικρών και μεγάλων, το γάλα μας δίνει κάθε λόγο να το γιορτάζουμε. Αναγνωρίζοντας την αξία του, η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ όρισε το 2001 ως Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος την 1η Ιουνίου κάθε χρονιάς, ακριβώς για αυτό το σκοπό. Και φέτος, τα παιδιά μας θα την απολαύσουν περισσότερο από ποτέ, αν διεκδικήσουμε κι εμείς μία από τις 500 προσκλήσεις για την παράσταση «Μικρός Πρίγκιπας» που μας προσφέρει η ΔΕΛΤΑ – ενώ κάποια άλλα παιδιά, λιγότερο τυχερά από τα δικά μας, θα έχουν έναν ακόμη λόγο να χαμογελούν.

Πηγή ζωής και υγείας

Είναι γνωστή η σημασία του γάλακτος για την φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών, μεταξύ άλλων και εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο, που ενισχύει τα οστά. Για τον ίδιο λόγο, εξάλλου, αποτελεί και τον δικό μας ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην οστεοπόρωση. Κι αν έχουμε βάλει την άσκηση στη ζωή μας – ή αν συμβαίνει η καθημερινότητά μας να περιλαμβάνει έντονη σωματική δραστηριότητα – δυο ποτήρια γάλα την ημέρα θεωρούνται απαραίτητα για να «ξεδιψάσουν» τους μυς μας, τονώνοντας και αναδομώντας τους.

Ούτε το ανοσοποιητικό μας θα μείνει στο παράπονο: Οι βιταμίνες που περιλαμβάνει το γάλα, όπως για παράδειγμα η Β12, θρέφουν τα κύτταρά μας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού απέναντι σε ιώσεις και μικρόβια.

Φύση και επιστήμη στο ίδιο στρατόπεδο

Αδιαμφισβήτητα, το γάλα είναι ένα θαύμα της φύσης. Όμως και η επιστήμη παίζει τον ρόλο της. Για παράδειγμα, οι ειδικοί της ΔΕΛΤΑ έχουν σχεδιάσει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, που καλύπτουν όλες μας τις ανάγκες, από τη βρεφική και την παιδική ηλικία, μέχρι και τα στάδια της ενήλικης ζωής μας.

Κάθε ποτήρι γάλα ΔΕΛΤΑ προέρχεται από ελληνικές φάρμες και παραγωγούς και περνά από 2.500 (!) ελέγχους, για να έχουμε πάντα τη σιγουριά ότι απολαμβάνουμε – και προσφέρουμε στα παιδιά μας – ένα προϊόν με αξεπέραστη διατροφική αξία και μοναδική γεύση κάθε μέρα.

Η ΔΕΛΤΑ μας καλεί να γιορτάσουμε

Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος, η ΔΕΛΤΑ προχωρά σε μια σημαντική πράξη προσφοράς: Επί τρεις μήνες, όλες οι ανάγκες των παιδιών του Χαμόγελου του Παιδιού σε γάλα θα καλύπτονται από την ΔΕΛΤΑ. Και παράλληλα, μας καλεί να γιορτάσουμε κι εμείς την αξία του πιο σημαντικού ποτηριού της ημέρας, δίνοντας την ευκαιρία σε 500 μικρούς πρίγκιπες και πριγκίπισσες να παρακολουθήσουν μια δωρεάν διαδικτυακή – και παραμυθένια – παράσταση.

Ο αγαπημένος πρίγκιπας των παιδιών

Πρόκειται για τον «Μικρό Πρίγκιπα» του θεάτρου Μικρό Χορν που βασίζεται στο αγαπημένο παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, ένα βιβλίο που λατρεύτηκε από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο, για την μαγευτική του αφήγηση και τα υπέροχα μηνύματά του. Κεντρικά θέματα τής ιστορίας είναι, φυσικά, η αθωότητα, η αγάπη και η φιλία, μέσα από μια συναρπαστική ιστορία-μάθημα ζωής και ανθρωπιάς, που συγκινεί το κοινό όλων των ηλικιών.

Η υπέροχη παράσταση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη και με τον ταλαντούχο Θανάση Τσαλταμπάση στον ομώνυμο ρόλο, θα μεταδοθεί διαδικτυακά ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος, την Τρίτη 01/06 στις 17:00 και ξανά στις 19:00 το απόγευμα.

Μπορείτε να λάβετε μέρος στο Μεγάλο Διαγωνισμό και να κλείσετε κι εσείς μια θέση εδώ.