Ποιος θα περίμενε ότι τα μικρά μας θα χαίρονταν τόσο πολύ ακούγοντας ότι τα σχολεία ανοίγουν; Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, όμως, έτσι και η – μερική – επιστροφή στην κανονικότητα έχει τις δικές της παρενέργειες. Για παράδειγμα, τόσους μήνες μετά, εσείς θυμάστε τι φαγητό βάζατε μέσα στην τσάντα του παιδιού; Γιατί εμείς το είχαμε ξεχάσει, και τις πρώτες μέρες το τοστάκι… πήγε σύννεφο! Όμως παρά την ευκολία, τη νοστιμιά και τη θρεπτική αξία που μπορεί να έχει ένα σάντουιτς με gouda, οι μικροί μας γευσιγνώστες έχουν ανάγκη και από ποικιλία. Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να τους ετοιμάσετε τα πιο ευφάνταστα σνακ – και να είστε σίγουροι πως δεν θα δείτε το lunchbox τους να επιστρέφει γεμάτο.

Πώς θα του ετοιμάσω το τέλειο σνακ;

Ξεκινήστε από τα σίγουρα

Τείνουμε να πιστεύουμε ότι ένα σνακ μπορεί να είναι είτε νόστιμο, είτε υγιεινό. Γιατί όμως να μπούμε σε δίλημμα; Πλέον, μπορούμε να βρούμε με ευκολία υλικά ή ακόμη και έτοιμα σνακ που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά, ενώ παράλληλα τους προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες σχολικές μέρες τους, αλλά και στις αναπτυξιακές ανάγκες του οργανισμού τους.
Για παράδειγμα, τα νέα ΝΟΥΝΟΥ Gouda Bars, τα πεντανόστιμα μπαστουνάκια αυθεντικού τυριού ΝΟΥΝΟΥ Gouda, ξετρελαίνουν τα παιδιά με τη γεύση και την εμφάνισή τους, ενώ παράλληλα κάθε μπαστουνάκι τυριού 20γρ φτιάχνεται από 1 ολόκληρο ποτήρι φρέσκο παστεριωμένο γάλα 200ml – για αυτό και είναι πλούσια σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνη Β12. Στα plus τους και η πολύ βολική τους συσκευασία (που είναι και πλήρως ανακυκλώσιμη), και η οποία περιλαμβάνει έξι ατομικά συσκευασμένες μερίδες. Έτσι, είτε το μικρό μας θέλει να απολαύσει σκέτα τα μπαστουνάκια του, είτε θέλουμε να τα συνδυάσουμε και με άλλες θρεπτικές επιλογές όπως το κουλούρι Θεσσαλονίκης, θα ξέρουμε ότι θα είναι πάντα φρέσκα – και εύκολα στη μεταφορά.

Το σνακ γίνεται παιχνιδάκι – και για εκείνα και για εμάς

Ακόμη πιο πρακτικά (και εξίσου λαχταριστά) είναι και τα νέα ΝΟΥΝΟΥ Gouda Dips, με πραγματικό τυρί Gouda που φτιάχνεται από φρέσκο αγελαδινό γάλα, διατηρώντας όλη την αυθεντική γεύση του τυριού και τα θρεπτικά συστατικά του, αφού είναι πλούσια σε ασβέστιο και αποτελούν πηγή πρωτεϊνών και βιταμίνης Β12. Κάθε dip έρχεται «πακέτο» με τραγανά κριτσίνια, δίνοντας κι έναν αέρα παιχνιδιού στο σχολικό κολατσιό: Ποιο παιδί δεν ενθουσιάζεται με τις «βουτιές» σε λαχταριστά dip; Κάθε συσκευασία περιλαμβάνει τέσσερις μερίδες, για να έχετε πάντα μια εύκολη και θρεπτική λύση για το σχολικό σακίδιο.

Μάθε περισσότερα για τα νέα σνακ με ΝΟΥΝΟΥ Gouda εδώ.

Πάρτε τη βοήθεια του κοινού

Αν το lunchbox του γυρίζει συχνά ανέγγιχτο στο σπίτι, γιατί δεν ρωτάτε το ίδιο το παιδί τι θα προτιμούσε να τρώει στο σχολείο; Για να διευκολύνετε την επιλογή του – αλλά και το δικό σας έργο της προετοιμασίας του κολατσιού – σκεφτείτε και προτείνετέ του μερικές επιλογές και διαλέξτε μαζί. Ίσως οι προτάσεις του δεν έχουν να κάνουν τόσο με το ίδιο το… μενού, όσο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, πολλά παιδάκια δυσανασχετούν όταν το γεύμα τους καταλήγει να τα λερώνει και προτιμούν πιο «στεγνές» επιλογές, ενώ όσο μεγαλώνουν ενδέχεται να αισθάνονται άβολα και για την εμφάνιση των σνακ τους.

Σχήματα, χρώματα κι αρώματα

Όταν μιλάμε για εμφάνιση, δεν εννοούμε ότι θα πρέπει να μάθετε από… food styling. Μπορείτε απλώς να γεμίσετε ένα δοχείο φαγητού με υγιεινές επιλογές σε ευχάριστα σχήματα και χρώματα. Για παράδειγμα, κόψτε λίγο καρότο και λίγο αγγουράκι σε μπαστουνάκια και βάλτε τα μέσα στο lunchbox του μαζί με τα ΝΟΥΝΟΥ Gouda Bars και ένα υγιεινό, κρεμώδες dip από αβοκάντο. Πόσο πιο εύκολο και ενδιαφέρον να γίνει το σχολικό του σνακ;

Βοηθήστε το να λατρέψει τις Δευτέρες

Αν μετά από τόσα χρόνια ενήλικης ζωής αρνούμαστε ακόμη να αποδεχτούμε την… ιδέα της Δευτέρας, φανταστείτε πώς νιώθουν τα μικρά μας. Λίγη έξτρα δημιουργικότητα στο lunchbox τους είναι σίγουρο ότι θα τα βοηθήσει να συμπαθήσουν λίγο περισσότερο αυτή τη δύσκολη μέρα. Προσθέστε κάποιο ελαφρύ γλυκό ή κάποιο σνακ που ξέρετε ότι θα τα ενθουσιάσει (εμείς έχουμε καθιερώσει τα NOYNOY Gouda Dips) για να του δώσετε κάτι να περιμένει.

Κάντε τα… σαλάτα

Η ιδέα των κρύων πιάτων αρέσει σε πολλά παιδιά, αλλά και σε πολλούς γονείς, αφού και είναι εύκολο να διατηρηθούν στην ιδανική θερμοκρασία μέχρι την ώρα του φαγητού και μπορούν να μετατραπούν σε πλήρες γεύμα με την προσθήκη των κατάλληλων υλικών. Μια πατατοσαλάτα με πιπεριές, λίγο κρεμμυδάκι και λίγο λεμόνι, απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα παιδί. Και φυσικά, οι μακαρονοσαλάτες ανήκουν πάντα στις αγαπημένες επιλογές, καθώς μπορούν να γεμίσουν με ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών, όπως λαχανικά και τυρί σε κύβους. Για να αναβαθμίσετε ακόμη πιο πολύ τη διατροφική τους αξία, επενδύστε σε ζυμαρικά ολικής άλεσης – και για να τις κάνετε πιο παιχνιδιάρικες, διαλέξτε ενδιαφέροντα σχήματα, όπως αυτά που έχουν οι φαρφάλες ή οι «αχιβάδες».

 

Δεν θα ‘πρεπε να ντρέπονται

Όσο κι αν δεν μας αρέσει, η πίεση των συνομηλίκων τους καθώς μεγαλώνουν, τα κάνουν όλο και πιο αρνητικά απέναντι στο σπιτικό κολατσιό. Και μπορεί για εμάς αυτές τους οι αντιδράσεις να μην είναι παρά «παραξενιές» της εφηβείας, όμως σε αυτό το ευαίσθητο στάδιο της ζωής τους η εικόνα τους τα αφορά πολύ – και δεν θα τα βοηθήσουμε να το ξεπεράσουν αν τα πιέζουμε. Αντ’ αυτού, μπορούμε να τους προσφέρουμε σνακ με «ενήλικη» όψη, όπως τα NOYNOY Gouda Dips που είναι βέβαιο ότι δεν θα λερώσουν ούτε την τσάντα, ούτε τα ρούχα τους. Άλλη μια καλή λύση, είναι να ποντάρουμε στις «ψαγμένες» γεύσεις που δεν θα βρουν στο κυλικείο και που είναι πιθανό να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους. Ένα ψωμάκι ciabatta αντί για το τυπικό κουλουράκι ή ένα καπνιστό αλλαντικό υψηλής ποιότητας, θα κάνουν αμέσως το σχολικό σάντουιτς να μοιάζει… γκουρμέ.