Προκειμένου να έχετε μια όμορφη, υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, πρέπει να ακολουθείτε… ευλαβικά μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να αναζωογονήσετε το δέρμα σας και να δείτε αποτέλεσμα μέσα σε μόλις 24 ώρες. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα διαπιστώσετε αισθητή διαφορά στο πρόσωπό σας, καθώς η επιδερμίδα σας θα φαίνεται αναζωογονημένη και το βλέμμα σας πιο ξεκούραστο και νεανικό.

Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι το αποτέλεσμα θα είναι παροδικό. Χρειάζεται να εφαρμόζετε το παρακάτω πρόγραμμα συστηματικά για να εξασφαλίσετε σταδιακή ορατή βελτίωση.

Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά

Όταν ξυπνήσετε και προτού πιείτε τον καφέ σας, ρίξτε χυμό από μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Το λεμόνι είναι αντιβακτηριδιακό και πλούσιο στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C. Η κατανάλωση νερού θα καταπολεμήσει την κατακράτηση υγρών και θα ενισχύσει την αποτοξίνωση του οργανισμού σας, η οποία είναι το κυριότερο βήμα για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα. Κατά τη διάρκεια της μέρας φροντίστε να μείνετε ενυδατωμένη, πίνοντας τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό. Προαιρετικά προσθέστε σε αυτό ροδέλες αγγουριού και κομμάτια φρέσκων φρούτων.

Εστιάστε στην περιποίησή σας

  1. Καθαρίστε σχολαστικά το πρόσωπο και τον λαιμό σας.
  2. Κάντε απολέπιση με ένα scrub που περιέχει φυσικούς κόκκους.
  3. Ξεπλύνετέ το καλά και εφαρμόστε μία μάσκα για βαθύ καθαρισμό με ενεργό άνθρακα ή άργιλο.
  4. Αφαιρέστε τη με μια καθαρή πετσέτα και ζεστό νερό.
  5. Καθαρίστε την πετσέτα από τα υπολείμματα της μάσκας και βουτήξτε τη σε ζεστό νερό. Στίψτε την καλά και τοποθετήστε τη στο πρόσωπό σας πιέζοντάς την ελαφρώς. Η ζεστή πετσέτα πάνω στο πρόσωπο θα σας χαλαρώσει, θα ηρεμήσει την έκφρασή σας και θα ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδας. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές.
  6. Ψεκάστε με ένα σπρέι ιαματικού νερού ή ένα ενυδατικό face mist και ταμπονάρετε την επιδερμίδα με ένα χαρτομάντηλο. Έτσι απομακρύνετε τα άλατα και το χλώριο που περιέχει το νερό της βρύσης και δυναμώνετε τον επιδερμικό σας φραγμό.
  7. Τώρα η επιδερμίδα σας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις πολύτιμες ουσίες που θα της προσφέρετε. Εφαρμόστε στα μάτια eye patches που αναδομούν και φωτίζουν την περιοχή. Από πάνω τοποθετήστε μία υφασμάτινη μάσκα ενυδάτωσης και αντιγηραντικής δράσης. Αφήστε τα να δράσουν όση ώρα λένε οι οδηγίες τους.
  8. Έπειτα, εφαρμόστε μία αμπούλα λάμψης με βιταμίνη C. Αφού απορροφηθεί, απλώστε μία ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες, η οποία θα σφραγίσει τη υγρασία στην επιδερμίδα και θα λειάνει τις λεπτές γραμμές.
  9. Προτού πέσετε για ύπνο και αφού κάνετε σχολαστικό ντεμακιγιάζ και καθαρισμό προσώπου, εφαρμόστε μια πλούσια μάσκα νύχτας, η οποία δρα ενώ εσείς κοιμάστε, θρέφοντας την επιδερμίδα σας.