Η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ημέρα μεγαλώνει, τα μπαλκόνια και οι ταράτσες αποκτούν ζωή. Το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά και νιώθουμε ήδη να φυσάει αέρας ανανέωσης στην ψυχολογία και την καθημερινότητά μας.

Ήρθε η ώρα για μικρές αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού με φωτεινά χρώματα και λεπτά υφάσματα. Δε χρειάζεται πολύς χρόνος και χρήμα, αλλά τρόπος για να το πετύχουμε.

Κατάλευκοι τοίχοι

Είναι η καλύτερη στιγμή να φρεσκάρουμε το σπίτι με λευκή μπογιά, να μοιάσει καινούργιο και πεντακάθαρο. Το λευκό χρώμα στους τοίχους θα κάνει το σπίτι να μοιάζει πιο φωτεινό και μεγάλο.

Αλλαγή στις κουρτίνες

Ας επωφεληθούμε από το άπλετο φως των ηλιόλουστων καλοκαιρινών ημερών για να φωτίσεις φυσικά τους χώρους του σπιτιού. Μία κουρτίνα από λεπτό ύφασμα σε φωτεινά χρώματα και χαρούμενα σχέδια είναι ιδανική για αυτό το σκοπό.

Χαλί ψάθα

Ψάθινα χαλιά σε ανοιχτές γήινες αποχρώσεις θα δροσίσουν το χώρο και θα του δώσουν έναν μπόχο αέρα.

Πολύχρωμα μαξιλάρια

Εάν το χρώμα του καναπέ είναι σκούρο και σκοτεινό, δε χρειάζεται να αλλάξετε ύφασμα μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Μία πολύ οικονομική λύση είναι να αντικαταστήσετε τις μαξιλαροθήκες με καινούργιες επιλέγοντας ζωηρά χρώματα και μοτίβα με τροπικά πουλιά και λουλούδια.

Αρωματικά κεριά

Δε παίζουν ρόλο μόνο τα οπτικά ερεθίσματα για να δημιουργηθεί η αίσθηση καλοκαιριού στο χώρο, αλλά και η όσφρηση. Χρησιμοποιήστε κεριά με αρώματα λουλουδιών, φρούτων και βοτάνων που θα σας ταξιδέψουν σε τροπικά μέρη και απέραντες αμμουδιές.

Πάρτε μερικές επιπλέον ιδέες: