Η λαχτάρα για διαφορετικά σνακ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να είναι για πολλά και διαφορετικά τρόφιμα και συχνά είναι δύσκολο να τα αντισταθείτε. Αλλά πολλές γυναίκες λαχταρούν επίσης υγιεινά τρόφιμα όπως φρέσκα φρούτα. Τα μούρα συγκεκριμένα, παρέχουν μια καλή ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων με πυκνά θρεπτικά συστατικά, τα οποία όχι μόνο παρέχουν ενέργεια αλλά μπορούν να περάσουν εύκολα από τον πλακούντα για να θρέψουν το μωρό σας καθώς αναπτύσσεται.

Όταν έχετε αυτήν την επιθυμία για φρούτο, μπορείτε να στραφείτε στα διαφορετικά είδη μούρων, που θα τα αγαπήσετε τόσο εσείς όσο και το μωρό σας.

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, κάλιο, και φυλλικό οξύ, όλα τα απαραίτητα συστατικά για το σώμα σας και τις αυξανόμενες ανάγκες του όσο το μωρό σας αναπτύσσεται.

Η γλυκιά αλλά απαλή γεύση τους είναι αρκετά ήπια ώστε να τα ενσωματώνετε σε σχεδόν οποιοδήποτε γεύμα – από πρωινά δημητριακά, πλιγούρι βρώμης, granola έως και για την μεσημεριανή σας σαλάτα ή ακόμα και ως σνακ αργά το βράδυ.

Σμέουρα

Τα σμέουρα είναι ιδιαίτερα χαμηλά σε θερμίδες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και υγιή μέταλλα. Αυτά τα νόστιμα μούρα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από παθήσεις όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος, η παχυσαρκία και η αρθρίτιδα.

Τα σμέουρα είναι επίσης κατά της γήρανσης, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, έτσι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρέχετε επιπλέον ενυδάτωση ενισχύοντας ταυτόχρονα το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Φράουλες

Αυτά τα φωτεινά κόκκινα μούρα περιέχουν υγιείς ποσότητες βιταμινών C και K που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της ανάπτυξης του μωρού και επίσης στη βελτίωση της απορρόφησης σιδήρου. Έχουν επίσης μια δόση φυτικών ινών, φολικού οξέος, μαγγανίου και καλίου.

Βάλτε τις φράουλές σας σε ένα smoothie, παγώστε τις για μια λαχταριστή καλοκαιρινή απόλαυση ή συνδυάστε τις με φυστικοβούτυρο για ένα σνακ βιταμινών και πρωτεϊνών.