Ο Δίδυμος βλέπει την αγάπη πρώτα μέσω της επικοινωνίας και της λεκτικής επαφής και την θεωρεί εξίσου σημαντική όσο και τη φυσική επαφή με τον σύντροφό του. Όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο, όλα τα εμπόδια φαίνονται να εξασθενίζουν. Εξελικτικός και πάντα έτοιμος να φλερτάρει, ένας Δίδυμος θα μπορούσε να περάσει πολύ χρόνο με διαφορετικούς εραστές μέχρι να βρει το άτομο που θα ταιριάζει με τις πνευματικές αναζητήσεις και την ενέργεια του. Αναζητά από τους άλλους ενθουσιασμό, ποικιλία και πάθος και όταν βρει το σωστό πρόσωπο, έναν εραστή, έναν φίλο ή κάποιον που θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του, θα είναι πιστός και αποφασισμένος για να του δώσει για πάντα την καρδιά του.

Ένα από τα μειονέκτηματα τους είναι η εσφαλμένη επιφανειακή άποψη που μπορεί να αποκτήσουν για τους άλλους.

Αντί να ερευνήσουν βαθύτερα τα πραγματικά χαρίσματα ενός ατόμου, θα το κρίνουν από την πρώτη εντύπωση. Κι αυτό, φυσικά, μπορεί να τους οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα και κατά συνέπεια να δημιουργήσουν προβληματικές σχέσεις στη ζωή τους.

Οι Δίδυμοι μπορεί να αποθαρρυνθούν εύκολα και να νοιώσουν κακόκεφοι, παρόλο που κανείς δε θα το παρατηρήσει, εκτός ίσως από τα πιο κοντινά αγαπημένα τους πρόσωπα. Θέλουν να δείχνουν στους άλλους ότι είναι πάντα ευτυχισμένοι, ότι όλα τους πάνε καλά, ότι το άγχος δεν τους αγγίζει ποτέ, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες καταστάσεις. είναι της «μύτης» τους και δεν θα εκθέσουν ποτέ τις αδυναμίες τους στους άλλους.

Οι Δίδυμοι έχουν μια ικανότητα να αντιδρούν άμεσα σε καταστάσεις κι ως εκ τούτου, έχουν ένα πολύ νευρικό ταμπεραμέντο.

Προσπαθούν να απορροφήσουν ο,τι μπορούν από το περιβάλλον τους με τη μία. Το γεγονός ότι εναλλάσουν στη ζωή τους διαφορετικές καταστάσεις κι ανθρώπους, τους προσθέτει νευρικότητα κι αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται συνεχώς σε ένα διαρκές ξεκαθάρισμα. Ωστόσο, αν βαρεθούν μια κατάσταση και νοιώσουν πως δεν έχουν τίποτα άλλο να ανακαλύψουν, θα εμφανίσουν ανανεωμένη την ανάγκη για ενθουσιασμό και ποικιλία. Αυτή είναι και η διπλή φύση των Διδύμων, συνεχώς παρουσιάζουν αντικρουόμενα συναισθήματα κι όλα αυτά αποτελούν ένα αυθόρμητο και ευέξαπτο πακέτο.