Αρκετές είναι οι φορές που θέλουμε να συζητήσουμε τα προβλήματά μας με κάποιον. Να πάρουμε μίαν γνώμη, να πούμε τον πόνο μας. Καλό είναι όμως να μην απευθυνθούμε σε κάποια συγκεκριμένα ζώδια, τα οποία από τη φύση τους βαριούνται ή αποφεύγουν με κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία τα δράματα και τα προβλήματα των άλλων.

Όπως λέει και το astrology.gr δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ακούσουν. Ποια είναι αυτά;

Δίδυμοι:

Ο Δίδυμος μιλάει πολύ… Πάρα πολύ. Αλλά το θέμα είναι ότι ή θα μιλάει για τον εαυτό του ή απλώς θα κουτσομπολεύει. Αν πας να μιλήσεις για ένα πρόβλημά σου, θα χαλαστεί, θα πέσει ψυχολογικά και ή θα σε κοιτάει, κουνώντας το κεφάλι συγκαταβατικά, αλλά χωρίς να ακούει λέξη και τελικά θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Και θα μείνεις εσύ με τον πόνο σου και να μην έχεις με ποιον να τον μοιραστείς.

Υδροχόος:

Ο Υδροχόος είναι κακός ακροατής γιατί αποστασιοποιείται. Είναι ο τύπος που φιλοσοφεί, που βλέπει μόνο την μεγάλη εικόνα, που θα ψάξει να βρει το βαθύτερο νόημα των πραγμάτων, θα σου πετάξει μια θεωρία και θα ξεφύγει από το θέμα. Θα λες εσύ τον καημό σου κι αυτός θα λέει… τα δικά του. Άκρη δεν θα βγάλετε. Γενικά ο Υδροχόος είναι έξυπνος, με μυαλό που στροφάρει, αλλά δεν είναι και τόσο εποικοινωνιακός ώστε να μπορεί να σου δώσει να καταλάβεις τι ακριβώς εννοεί.

Κριός:

Ο Κριός δεν έχει υπομονή. Αυτό από μόνο του αρκεί για να τον κάνει κακό ακροατή. Θα ξεκινήσεις εσύ να του κλαίγεσαι ή να του λες πόσο στενοχωρήθηκες, αλλά γρήγορα εκείνος θα αρχίσει να… ανεβάζει παλμούς. Θα γίνει πιο απότομος, αυστηρός και δογματικός. Δεν μπορεί να σε παρηγορήσει για κανένα λόγο. Δεν είναι ο τύπος που θα σου χτυπάει την πλατούλα και θα σου λέει «σώπα σώπα…». Μπορεί να σου πετάξει και στο τέλος «Ας πρόσεχες! Εγώ τι θέλεις να κάνω τώρα;»…

Τοξότης:

Με τον Τοξότη απέναντί σου η συνομιλία θα ξεκινήσει καλά, αλλά στο τέλος θα καταλήξει με εκείνον να την μονοπωλεί. Κάτι θα βρει να πιαστεί που θα τον ιντριγκάρει και θα γυρίσει την όλη κουβέντα στον εαυτό του και στις απόψεις του κτλ. ή θα σου πετάξει το δικό του πρόβλημα για να του λύσεις και εσύ θα μείνεις να αναρωτιέσαι «μα καλά, για μένα δεν λέγαμε;» Φυσικά το πρόβλημά σου θα έχει ξεχαστεί και η συζήτηση θα καταλήξει αλλού.

Ιχθύες:

Τα Ψάρια, αν και στην αρχή θα δείξουν μεγάλο ενθουσιασμό και θα καθίσουν να σε ακούσουν και να σε στηρίξουν, από ένα σημείο και μετά θα σε… «χάσουν». Θα σε κοιτάνε σαν να καταλαβαίνουν τι τους λες και σαν να σε συμπονούν, αλλά το μυαλό τους, από ένα σημείο και μετά θα είναι αλλού. Εσύ θα μιλάς κι εκείνο θα σκέφτεται τα δικά του, τι ώρα είναι, αν άφησε το θερμοσίφωνα αναμμένο κλπ, κλπ κι απλά θα κουνάει το κεφάλι του και θα συμφωνεί. Θα σου έχει κάνει το χατίρι να σε ακούσει, αλλά σημασία δεν θα σου έχει δώσει.