Το καλοκαίρι είναι εδώ και μας κλείνει το μάτι. Οι βόλτες με φίλους, οι εξορμήσεις στη φύση, οι βόλτες και τα μπάνια στη θάλασσα θα αρχίσουν σιγά σιγά να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και τότε πού χρόνος για να μαγειρέψουμε;

Η λύση είναι μία, εύκολη και απλή. Ποια; Οι σαλάτες και μάλιστα σαλάτες διαφορετικές, δροσιστικές, υγιεινές και γεμάτες πρωτεΐνες. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πέντε διαφορετικές σαλάτες που θα σας κρατήσουν συντροφιά τις καυτές ημέρες που έρχονται.

Σαλάτα ζυμαρικών:

Θα χρειαστείτε υλικά που σίγουρα όλοι έχετε στο σπίτι. Σε αυτήν εκτός από τα μακαρόνια θα βρείτε πράσινα φασόλια, πατάτες και ραπανάκι. Αναλυτικότερα τα υλικά: Φρέσκα πράσινα φασόλια, μικρές πατάτες, μακαρόνια, κονσερβοποιημένα ρεβίθια, ντοματίνια, ραπανάκια, ελιές, λευκό ξύδι, λεμόνι, φρέσκος άνηθος, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο.

Πώς θα την φτιάξετε: Στην αρχή βράστε τα φασόλια και στη συνέχεια στο ίδιο νερό τις πατάτες. Μετά βράστε τα μακαρόνια. Όταν είναι έτοιμα τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο.

Σαλάτα κουσκούς:

Κουσκούς και κολοκύθια συνδυάζονται για το τέλειο αποτέλεσμα. Θα χρειαστείτε: 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνια κουσκούς, θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 μέτριο κολοκυθάκι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε ροδέλες, 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι ελαφρώς φρυγανισμένο, 2 ουγγιές πεκορίνο τυρί

Πώς θα την φτιάξετε: Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε κουσκούς και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε περιστασιακά. Εν τω μεταξύ, θερμάνετε 2 1/4 φλιτζάνια νερό και ρίξτε το στο κουσκούς. Σιγοβράστε για 8 έως 10 λεπτά ή έως ότου απορροφηθεί το νερό. Μεταφέρετέ το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει. Όταν το κουσκούς είναι δροσερό, βάζετε τις υπόλοιπες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, το βασιλικό σε φέτες και  το κουκουνάρι. Τέλος, το πεκορίνο.

Σαλάτα με σολομό:

Ο σολομός μετατρέπει αυτήν την καλοκαιρινή σαλάτα λαχανικών σε ένα υγιεινό γεύμα γεμάτο με μαγνήσιο και βιταμίνες D, B-6 και B-12. Υλικά: 120 γραμμάρια καπνιστό σολομό, μαρούλι, λάχανο, 1 κ.σ. σπόρους chia, 1 κ.σ. ηλιόσπορους, 1 κ.γλ. σπιρουλίνα σε σκόνη, 1/2 κ.σ. αποφλοιωμένο λιναρόσπορο, ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι.

Πώς θα την φτιάξετε: Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Τα στραγγίζετε στο ειδικό περιστρεφόμενο σκεύος και τα βάζετε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο.

Σαλάτα με γαρίδες:

Αν αγαπάτε τις γαρίδες αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας. Θα χρειαστείτε: 1/2 συσκευασία έτοιμη ανάμικτη πράσινη σαλάτα, όσες γαρίδες θέλετε καθαρισμένες, 1 κούπα πληγούρι που περίσσεψε, το λάδι που ψήθηκαν οι γαρίδες, 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι.

Πώς θα την φτιάξετε: Αφού τηγανίσετε τις γαρίδες ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί στη σαλατιέρα καλά και το πιάτο είναι έτοιμο.

Σαλάτα με κολοκύθια στη σχάρα:

Είναι υγιεινή και κατάλληλη για όσους αποφεύγουν να τρώνε ψάρι ή κρέας. Θα χρειαστείτε: κολοκύθια όσα θέλετε, 2 ντομάτες, 2 σκελίδες σκόρδα, πράσινο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο λεμόνι.

Πώς θα την φτιάξετε: Κόψτε και τηγανίστε τα κολοκυθάκια. Όσο τηγανίζονται κόψτε το σκόρδο και προσθέστε το μαζί τους στο τηγάνι. Όταν είναι έτοιμα τοποθετήστε τα στο πιάτο μαζί με τα κομμάτια ντομάτας, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και περιχύστε το λεμόνι. Αν θέλετε προσθέστε μαγιονέζα.