Οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική μας ζωή, αφού μπορούν να επηρεάσουν τις ορμόνες, την εγκεφαλική λειτουργία, αλλά και τα επίπεδα ενέργειας και στρες του οργανισμού.

Ποιες τροφές όμως μπορούν να βάλουν φωτιά στην ερωτική μας ζωή;

Αβοκάντο: Το απόλυτα ερωτικό φρούτο είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά και βιταμίνες Ε και B6. Βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης, στον καθαρισμό των αγγείων και γενικότερα στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Απλώς καθαρίστε το, κόψτε το στη μέση γεμίστε το με καρύδια, σολομό ή πράσινες ελιές και απολαύστε νύχτες μακράς διαρκείας!
Βασιλικός πολτός: Χάρη στα συστατικά του τονώνει το νευρικό σύστημα κι όχι μόνο. Δεν ήταν τυχαίο εξάλλου, που ο διάσημος γιατρός της αρχαιότητας, ο Γαληνός, συνιστούσε στον αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο να τρώει κάθε βράδυ μία κουταλιά θυμαρίσιο μέλι με βασιλικό πολτό, για να διατηρείται ακμαίος και σεξουαλικά δυνατός.
Πιπερόριζα: Ο,τι πρέπει για να διεγείρετε το κεντρικό νευρικό σύστημα. Προμηθευτείτε 20 γρ φρέσκιας ρίζας πιπερόριζας την οποία θα μουσκέψετε για περίπου 6 ώρες σε 3 ποτήρια βραστό νερό. Πιείτε λίγο-λίγο από αυτό το νερό τις επόμενες ώρες και απολαύστε μία νύχτα γεμάτη έρωτα! Εναλλακτικά μπορείτε πάρετε συμπλήρωμα διατροφής πιπερόριζας.

Μπαχαρικά: Κανέλα, βανίλια, γαρύφαλλο, σκόρδο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαστίχα, κρόκος, μέντα! Όλα αυξάνουν τη θερμοκρασία και προκαλούν τοπική υπεραιμία. Παράλληλα, η μυρωδιά τους προκαλεί ένα γενικότερο αίσθημα ευφορίας, που δρα ερεθιστικά και επηρεάζει άμεσα τη σεξουαλική διάθεση. Προσθέστε τα σε αφεψήματα, τσάι, καφέ, χυμούς, μιλκσέικ, γλυκά, επιδόρπια και στο φαγητό!

Μύδια και στρείδια: Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, μαγνήσιο και βιταμίνη Β6, συστατικά που, σε συνδυασμό με τη χοληστερόλη, αυξάνουν την παραγωγή τεστοστερόνης στον άνδρα και τη λίπανση του κόλπου στις γυναίκες. Επιπλέον όλα τα θαλασσινά περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά που δρουν αντικαταθλιπτικά και διμεθυλαμινοαιθανόλη (DMAE), μια διεγερτική και ευφραντική ουσία. Και ας μην μιλήσουμε και για τη θέα τους που από μόνη της εξάπτει τη φαντασία!

Ζυμαρικά: Πλούσια σε υδατάνθρακες και τρυπτοφάνη, προσφέρουν άμεση αλλά και παρατεταμένη ενέργεια και επίσης βελτιώνουν τη διάθεση, αυξάνοντας την παραγωγή β-ενδορφινών και σεροτονίνης. Ανοίξτε λοιπόν την όρεξη για σεξ με μια al dente μακαρονάδα που θα συνοδεύσετε με ελαφριά σάλτσα!

Κρασί: Λίγο κρασί και… το ταίρι σας! Η μαγική παρέα. Οταν πίνετε κρασί σε μικρές ποσότητες, 1-2 ποτηράκια το πολύ, οι αναστολές φεύγουν οι ψυχολογικοί φραγμοί και το άγχος απομακρύνονται! Επιπλέον, η αιθυλική αλκοόλη βοηθά στην διάνοιξη των αρτηριών, ενώ τα φλαβονοειδή δρουν αντιοξειδωτικά. Είναι γνωστό εξάλλου: ό,τι βοηθά την καρδιά και τα αγγεία ωφελεί και στο σεξ, αφού η ροή αίματος προς τα γενετικά όργανα είναι καλύτερη.

Ξηροί καρποί: Αμύγδαλα, καρύδια, σουσάμι αλλά και σπόροι κουκουναριού είναι πλούσια σε αργινίνη, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο. Προστατεύουν το ενδοθήλιο των αιμοφόρων αγγείων, δρουν αγγειοδιασταλτικά και προάγουν την υγεία των γενετικών αδένων, ιδιαίτερα του προστάτη. Τυχαία νομίζετε δίνουμε στους νεόνυμφους « καρύδια με μέλι»;

Σοκολάτα: Τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με ουσίες που βοηθούν το νευρικό σύστημα τονώνοντας τον οργανισμό. Καλύτερη επιλογή αποτελεί η πικρή σοκολάτα, με τουλάχιστον 65% κακάο, γιατί περιέχει περισσότερη καφεΐνη, μαγνήσιο και φλαβονοειδή και λιγότερη ζάχαρη.

Φρούτα: Μπανάνα, ανανάς, σύκο, φράουλες και σταφύλια είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και φυτοθρεπτικά που προστατεύουν τα αγγεία από τις φλεγμονώδεις διεργασίες – δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι τα υγιή αγγεία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για καλή σεξουαλική ζωή χωρίς προβλήματα!

Ψάρια: Τα ω-3 λιπαρά που περιέχουν τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί, ρέγκα, κ.ά.) όχι μόνο προστατεύουν την καρδιά, αλλά επίσης περιορίζουν την παραγωγή των ουσιών που δημιουργούν κακή διάθεση. Τα ψάρια είναι επίσης καλή πηγή νιασίνης και αργινίνης, ουσιών που προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, συμβάλλοντας έτσι ιδιαίτερα στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού μορίου.