Tάρτα τατέν με μήλα

Η διασημότερη γλυκιά τάρτα στην ιστορία της γαλλικής -και όχι μόνο- γαστρονομίας έχει τη φήμη ότι προέκυψε από ένα μικροατύχημα στην κουζίνα του πανδοχείου των αδελφών Τατέν.
11 Ιουνίου 2021 | 07:00

Η διασημότερη γλυκιά τάρτα στην ιστορία της γαλλικής -και όχι μόνο- γαστρονομίας έχει τη φήμη ότι προέκυψε από ένα μικροατύχημα στην κουζίνα του πανδοχείου των αδελφών Τατέν.
Από την αγορά της στο Batignolles μέχρι την κουζίνα της, ακολουθήστε βήμα-βήμα για να φτιάξετε αυτό το παραδοσιακό γαλλικό επιδόρπιο μαζί με την ηθοποιό Philippine Darblay

Για τη ζύμη

-150γρ αλεύρι

-100 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού

-50 γρ. Αμύγδαλο σε σκόνη / αλεσμένα αμύγδαλα

-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

-1 κρόκο αυγού

-1 πρέζα αλάτι

-1 λεμόνι

-8cl ζεστό νερό

Για το μείγμα μήλου

-10 – 12 μήλα

-160γρ ζάχαρη

-80γρ βούτυρο

– Λίγο αλατισμένο βούτυρο

-Μαρμελάδα μήλο ή κυδώνι

– χοντρή κρέμα fraîche

Δείτε το βίντεο

Πρόσφατα Άρθρα
Λευκά φασόλια με ταχίνι και μυρωδικά 20 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φαλάφελ με καρότο και κόλιανδρο 19 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο στη σχάρα με πέστο 18 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού 17 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Στρογγάνοφ με μανιτάρια 16 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο 15 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κέικ με κλημεντίνες και αμύγδαλα 14 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα παρμεζάνας 13 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σπανακοπιτάκια 12 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο 11 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Τσιγαριστά χόρτα με λαβράκι 10 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα 9 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα 8 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μακαρονάδα με σέσκουλα 7 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο 6 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version