Η σύνδεση ανάμεσα στα δίδυμα αδέλφια είναι τόσο μοναδική που συχνά της αποδίδονται μέχρι και… μεταφυσικές ιδιότητες. Όσο όμως και αν χαίρεστε με τη σκέψη πως τα παιδιά σας θα έχουν πάντα έναν συνοδοιπόρο που θα είναι σε θέση να τα καταλάβει καλύτερα από τον καθένα, τώρα που είναι ακόμη μωράκια η καθημερινότητά σας είναι γεμάτη με προκλήσεις που δεν μπορεί να κατανοήσει ο μέσος γονιός. Ορίστε λοιπόν οι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα δίδυμα μωράκια σας.

Συγχρονίστε τα

Θα αντιμετωπίζετε τα προβλήματα πιο εύκολα αν δεν απαιτείται να ταΐζετε ή να κοιμίζετε ένα μωρό κάθε μισή ώρα. Όταν το ένα από τα δύο πεινάσει, ξυπνήστε και το άλλο και ταΐστε τα μαζί. Συγχρονίζοντας το πρόγραμμά τους, θα κερδίσετε λίγες στιγμές γαλήνης – ή και ύπνου.

Ιεραρχήστε τις προτεραιότητες

Αν κλαίνε ταυτόχρονα και δεν έχετε κάποιον να σας βοηθήσει να τα παρηγορήσετε, πάρτε στην αγκαλιά σας πρώτα εκείνο που έχει την πιο άμεση ανάγκη – είτε επειδή του συμβαίνει κάτι σοβαρότερο, είτε επειδή το κλάμα του ακούγεται πιο επιτακτικό. Αν μπορείτε να καταλάβετε τι ενοχλεί το ένα από τα δύο, λύστε πρώτα το δικό του πρόβλημα και έπειτα αναλάβετε το άλλο.

Βάλτε τα μαζί

Δεν αποκλείεται να τους αρκεί να νιώσουν το ένα τη ζεστασιά του άλλου για να ησυχάσουν. Τοποθετήστε τα και τα δύο στην ίδια κούνια, μόλις όμως αποκοιμηθούν φροντίστε να τα χωρίσετε. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν τα δίδυμα κοιμούνται μαζί, αυξάνεται το ενδεχόμενο να εμφανίσουν το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου.

Δεχτείτε βοήθεια

Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι για να είμαστε καλοί γονείς είναι απαραίτητο να κάνουμε τα πάντα με τις δικές μας δυνάμεις. Ωστόσο, η επιλογή να αφήσετε τα παιδιά σε κάποιο αξιόπιστο άτομο από το οικογενειακό ή φιλικό σας περιβάλλον – ή και να προσλάβετε μία νταντά – προκειμένου να ξεκουραστείτε για κάποιες ώρες, δείχνει σωστό υπολογισμό των δυνάμεών σας και σας επιτρέπει να επιστρέψετε δριμύτεροι στα μικρά σας.

Εστιάστε στη στιγμή

Αντιμετωπίστε την κάθε μέρα ξεχωριστά, αφού όσο περισσότερο ανησυχείτε για το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι τα πράγματα να γίνουν πιο εύκολα, τόσο περισσότερο θα πελαγώνετε. Και μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε τις όμορφες στιγμές με τα μικρά σας!