Το πράσινο τσάι με λεμόνι είναι ένα μη ανθρακούχο ποτό, χαλαρωτικό που μπορούμε να απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Έχει ωραία γεύση, είναι εύκολο στην προετοιμασία, είναι φθηνό και επίσης τα οφέλη του στην υγεία είναι πολλά. Ποια είναι αυτά; Θα τα δούμε παρακάτω…

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά:

Το πράσινο τσάι και τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην προστασία από τη φλεγμονή και την καταστροφή των κυττάρων λόγω της οξείδωσης. Ειδικότερα το τσάι, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως η γαλλική επιγαλοκατεχίνη (EGCG), η κουερκετίνη, το χλωρογενικό οξύ και η θεογαλλίνη. Τα λεμόνια είναι μια καλή πηγή του ασκορβικού οξέος, της εσπεριδίνης, της ναρρινίνης και του φουρουλικού οξέος. Σημειώνεται, ότι τα αντιοξειδωτικά παίζουν βασικό ρόλο στην υγεία και τις ασθένειες και μπορεί να προστατεύσουν από χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, καρκίνο και παχυσαρκία.

Προωθεί την απώλεια του βάρους:

Το τσάι με λεμόνι μπορεί να προστεθεί στη διατροφή μας αν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος και να κάψουμε λίπος. Σύμφωνα με μελέτη σε 115 γυναίκες, διαπιστώθηκε ότι η λήψη εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού για 12 εβδομάδες μείωσε σημαντικά το σωματικό βάρος, τον δείκτη μάζας σώματος και το λίπος της κοιλιάς.

 Προστατεύει από τον διαβήτη:

Έρευνες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα και στην προστασία από τον διαβήτη τύπου 2. Επίσης, η τακτική κατανάλωση τσαγιού μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που μετακινεί το σάκχαρο από την κυκλοφορία του αίματος στα κύτταρα.

Υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου:

Αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα, ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι το πράσινο τσάι και το λεμόνι μπορούν να προσφέρουν αρκετά πιθανά οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου, όπως ο μειωμένος κίνδυνος άνοιας και γνωστικής εξασθένησης. Άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού θα μπορούσε να βελτιώσει το μεταβολισμό ορισμένων πρωτεϊνών που εμπλέκονται στην ανάπτυξη της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας:

Το πράσινο τσάι είναι μια φυσική πηγή καφεΐνης, η οποία είναι διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά για να αυξήσουν τα ενεργειακά τους επίπεδα. Μελέτες δείχνουν ότι εκτός από την καταπολέμηση της κόπωσης, η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει την εγρήγορση και να βελτιώσει τη γνωστική και φυσική λειτουργία. Επίσης, μπορεί να βελτιώσει την αθλητική απόδοση και να αυξήσει την αντοχή.