Λιωμένο foundation, μάσκαρα που τρέχει, τρέχει, τρέχει μετά το νερό και σκιές που πλέον δημιουργούν «κοψίματα» στο… κούτελο.

Το full make-up στην παραλία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή ιδέα.

Άλλωστε, ακόμη κι όταν παραμένει στη θέση του, μοιάζει κάπως παράταιρο – ακόμη και αν λιάζεστε σε κάποια κοσμοπολίτικη παραλία.

Και φυσικά, το makeup που παγιδεύεται στους πόρους σας εξαιτίας του αλατόνερου και του ιδρώτα μπορεί να κάνει κακό στο δέρμα σας.

Σε περίπτωση που αισθάνεστε…. γυμνή χωρίς μια κάποια κάλυψη πάντως, μπορείτε να προτιμήσετε τα παρακάτω:

  • Αντηλιακό με χρώμα: Θα σας προστατέψει από την ακτινοβολία και θα κρύψει τα τυχόν σημάδια, σπυράκια ή πανάδες του προσώπου σας – φυσικά, υπάρχουν και επιλογές για το σώμα, αν αισθάνεστε την ανάγκη για πλήρη κάλυψη. Πάντως, ακόμη κι αν δεν μπορείτε να πείτε «όχι» στο κανονικό makeup, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε εφαρμόσει πρώτα άφθονο αντηλιακό προσώπου.
  • Μάσκαρα, αλλά πάντα αδιάβροχη: Θα τονίσει διακριτικά το βλέμμα σας – αποφύγετε τις πολλαπλές στρώσεις, όσο πιο φυσικό το αποτέλεσμα, τόσο το καλύτερο – και θα μείνει στη θέση της μετά τις βουτιές.
  • Αντηλιακό lip balm: Προφανώς το κραγιόν δεν έχει καμιά θέση στην άμμο, ειδικά αν δίνει ματ αποτέλεσμα. Όμως ένα lip balm, που μπορεί αν θέλετε να έχει και λίγο χρώμα, αλλά και κάποιο δείκτη προστασίας από την ακτινοβολία, είναι ό,τι χρειάζεστε για να δώσετε στα χείλη σας την ενυδάτωση που έχουν ανάγκη, αλλά και να τα κάνετε να φανούν λαμπερά και… στρουμπουλά!

Σε κάθε περίπτωση, κανένα μακιγιάζ δεν είναι ομορφότερο από το χρώμα που μας δίνουν τα φιλιά του ήλιου. Κι αν ανήκετε σε εκείνες που αποκτούν φακίδες στη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι κρίμα να τις κρύψετε. Φορέστε μπόλικο αντηλιακό, προστατευτείτε από την υπερβολική ακτινοβολία (εκτός από τους κινδύνους για την υγεία μας, μας γερνάει και πρόωρα) και απολαύστε το καλοκαίρι.

Έτσι κι αλλιώς, το σημαντικότερο είναι να απολαύσετε όσο το δυνατόν πιο ανέμελα τον χρόνο σας στη θάλασσα κι όχι να μοιάζετε αψεγάδιαστη!