Ενώ το μωράκι σας είναι… καθ’οδόν και εσείς ανυπομονείτε να το γνωρίσετε, μπορεί να ανησυχείτε για το πώς θα βρείτε το δικό του χώρο μέσα στο ήδη μικρό σπίτι. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος για πανικό, μιας κα8ι με λίγη οργάνωση και αναδιάταξη του σπιτιού σας, μπορείτε να το μεταμορφώσετε, «δημιουργώντας» ένα μικρό χώρο που θα φιλοξενεί και το μικρότερο μέλος της οικογένειας.

Βρεφικό δωμάτιο στα μέτρα σας

Μερικές χρήσιμες και απλές συμβουλές που μπορείτε να δοκιμάσετε, περιλαμβάνουν:

Ώρα για declutter

Πριν φέρετε το μωρό στο σπίτι, είναι καλή ιδέα να περάσετε από τα δωμάτια και τις ντουλάπες και να απαλλαγείτε από τυχόν περιττά πράγματα που θα μπορούσαν να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο.

Θυμηθείτε ότι τα έπιπλα του μωρού, οι πάνες και τα παιχνίδια μπορούν να καταλαμβάνουν πολύ χώρο, οπότε όσο περισσότερο χώρο μπορείτε να καθαρίσετε για να δημιουργήσετε χώρο για το μωρό, τόσο το καλύτερο.

Ξεκινήστε από την «φωλίτσα» του

Δεν χρειάζεστε ελεύθερο χώρο για να φτιάξετε ένα μικρό βρεφικό δωμάτιο, που θα το φιλοξενήσει τουλάχιστον τους πρώτους δύο με τρεις μήνες. Τοποθετήστε ένα φορητό καροτσάκι ή μια πολύ μικρή κούνια στην γωνία του υπνοδωματίου σας, κοντά σας.

Μπορείτε να χωρίσετε σε «ζώνες» το δωμάτιό σας, τοποθετώντας μερικά χαριτωμένα αξεσουάρ, που θα δείχνουν ότι η γωνία αυτή ανήκει στο μικρό σας.

Μην παραβλέπετε την μικρή ντουλάπα

Εάν δεν έχετε χώρο για βρεφικό δωμάτιο, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε. Για αυτό είναι σημαντικό να μην παραβλέπετε καμία αχρείαστη «γωνία» του σπιτιού. Μπορεί να είναι μια πολύ μικρή ντουλάπα ή μία αποθήκη που δεν χρησιμοποιείτε συχνά.

Αδειάστε την, καθαρίστε την και εφόσον μπορεί να φιλοξενήσει το μικρό σας, προσθέστε την κούνια και μερικά άνετα αξεσουάρ για να το υποδεχθούν.

Δίχτυ με διπλό σκοπό

Δοκιμάστε να βάλετε ένα μικρό διχτάκι στον τοίχο, κοντά στους χρωματικούς τόνους του υπόλοιπου δωματίου. Έτσι θα καταφέρετε ένα άρτιο διακοσμητικό αποτέλεσμα ενώ το δίχτυ μπορεί να χρησιμεύσει ως μία απλή και γρήγορη μέθοδος αποθήκευσης και οργάνωσης, αφού μπορείτε εκεί να αφήνετε τα παιχνίδια του.