Οι χωρισμοί ποτέ δεν είναι εύκολοι – για αυτό και συχνά τους αναβάλλουμε μέχρι να φτάσουμε στο μη περαιτέρω.

Όμως αν αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι κοντά σε αυτή την απόφαση, ίσως είναι προτιμότερο να λάβεις άμεσα τα μέτρα σου. Γιατί, όσο κυνικό κι αν ακούγεται, δεν υπάρχει καλύτερη εποχή να δώσετε τέλος σε μια σχέση από την αρχή του καλοκαιριού.

Σκέψου το: Ήλιος, θάλασσα, μαύρισμα, βόλτες… Ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας, οι διακοπές είναι η καλύτερη εποχή για να ξεχαστούμε μετά από ένα δύσκολο τέλος.

Και, γιατί όχι; Να… διασκεδάσουμε λιγάκι παραπάνω.

Απλώς θυμήσου: Συνήθως δεν είναι καλή ιδέα να βιαζόμαστε να μπούμε σε μια σχέση πριν προλάβουμε να ξεπεράσουμε την προηγούμενη.

Πριν πάρεις τη δύσκολη απόφαση, δες τα σημάδια που σε προειδοποιούν ότι όντως ήρθε η στιγμή να δώσεις το τέλος.

Διαβάζεις αυτό το άρθρο

Πιθανόν να βρέθηκες εδώ επειδή έκανες αναζήτηση στο Google “Πως να χωρίσω/κρυφτώ από την σύντροφό μου”, κάτι που λέει πολλά για την σχέση σου αυτή την στιγμή.

Συμβιβάζεσαι

Η παραμονή σε μια σχέση που δεν έχει πολλά να σου προσφέρει επειδή φοβάσαι μη μείνεις μόνος σου, δεν είναι καλή απόφαση και πρέπει να το ξανασκεφτείς. Σκέψου πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις αν είσαι μόνος σου: Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι την πίτσα σου, να πηγαίνεις σε χαζές οικογενειακές συγκεντρώσεις, ακόμα και να κάνεις ντους κάποιες μέρες! Ο χωρισμός μπορεί να είναι απελευθερωτικός μερικές φορές, και αν το τολμήσεις θα καταλάβεις τι εννοούμε. Τέλος, θα ξαναβγείς ραντεβού. Και που ξέρεις; Μπορεί τελικά να καταλήξεις σε μια καλύτερη σχέση.

Το σωστό το timing

Αν αυτή μιλάει για ονόματα μωρών, ενώ εσύ σκέφτεσαι εντελώς διαφορετικά πράγματα, τότε αυτό δείχνει ότι δεν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα όσον αφορά τα μελλοντικά σας σχέδια, και καλό θα είναι να μιλήσετε γι’αυτό προτού βρεθείτε προ εκπλήξεως. Μια σχέση δεν πρόκειται να έχει υγιές μέλλον αν ένα από τα δύο μέλη βάζει “φρένο” στα θέλω του άλλου.

Νεύρα και πάλι νεύρα

Όλοι έχουν καλές και κακές πλευρές, αλλά όταν το μόνο που βλέπεις στο ταίρι σου είναι η κακή του πλευρά, τότε λυπούμαστε που θα στο πούμε αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά και η σχέση σου βρίσκεται στην αρχή του τέλους . Συνήθως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι επικεντρώνεστε σε ασήμαντα πράγματα, αντί να προσπαθήσετε να λύσετα τα ουσιαστικά προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ σας ή επειδή βλέπετε ότι ο σύντροφος σας αρνείται πεισματικά να κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια.

Καλό το σεξ αλλά…

Το να έχεις μια κακή σεξουαλική ζωή σίγουρα δεν είναι καλό, αν ωστόσο το μόνο που σας κρατάει μαζί είναι ότι περνάτε καλά στο κρεβάτι, τότε αυτό δεν είναι και πολύ καλό σημάδι. Αν αυτή η σχέση – και για τους δύο – είναι καθαρά σεξουαλική δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν θέλεις να έχεις συναισθηματική σύνδεση και ουσιαστική επικοινωνία με έναν άνθρωπο, τότε θα πρέπει να θυμάσαι ότι το σεξ κάποια στιγμή θα εξασθενήσει και δεν θα υπάρχει τίποτα που να σας κρατάει μαζί.

Ξενοκοιτάς

Είναι απολύτως φυσιολογικό να έχεις αναρωτηθεί πως θα ήταν η ζωή σου αν ήσουν με κάποιον άλλο άνθρωπο, αν ωστόσο πιάσεις τον εαυτό σου να σκέφτεται ή να ψάχνει για κάποιον καλύτερο, τότε αυτό είναι αρκετό για να καταλάβεις ότι η σχέση σου έχει πολλά κενά. Καλό θα είναι να φτιάξεις μια λίστα με τις ανάγκες σου σε μια σχέση και να δεις αν ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου ικανοποιεί τις περισσότερες από αυτές. Αν καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι είσαι καλά σε αυτή την σχέση, τότε ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείς εαν αξίζει να πάρεις το ρίσκο να βρεις κάτι καινούργιο.

Ζήλια μου ζήλια μου

Η αρρωστημένη ζήλια μπορεί να καταστρέψει μια σχέση και να κάνει την ζωή όλων των εμπλεκομένων άθλια. Εάν η σύντοφος σου ενεργεί ύποπτα, αυτό είναι άλλο πράγμα, αλλά αν την τσεκάρεις ανά πάσα στιγμή χωρίς να έχεις κανέναν προσφανή λόγο να αμφιβάλλεις για την πίστη της απέναντι σου, υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να λύσεις με τον εαυτό σου, πριν προχωρήσει παρεταίρω αυτή η σχέση.

Υποκρίνεσαι

Μπορεί να εξακολουθείτε να κάνετε τα ίδια πράγματα με το άλλο σας μισό – ραντεβού, κοπλιμέντα, σεξ -, αν ωστόσο η σπίθα που υπήρχε μεταξύ σας έχει σβήσει, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν μένετε σε αυτή τη σχέση από συνήθεια ή γιατί είναι ευκολότερη λύση από έναν χωρισμό. Αναρωτήσου λοιπόν αν έχεις φτάσει στο σημείο που αισθάνεσαι ότι υποκρίνεσαι πως η σχέση σου είναι μια χαρά, ενώ μέσα σου δεν είσαι πλέον ικανοποιημένος.

Κρυφτούλι

Το να συγκατοικείς μαζί με κάποιον, σημαίνει ότι θα βλέπεστε αρκετά. Πριν η σχέση σας περάσει σε αυτό το στάδιο, μπορείς τουλάχιστον να βρεις δικαιολογίες για να το αποφύγεις, αλλά αν το κάνεις αυτό συχνά, τα πράγματα δεν είναι καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι συνεχώς ακυρώνεις συναντήσεις, οπότε πρόσεξε αυτό το προειδοποιητικό σημάδι, πριν και οι δύο καταλήξετε να βρεθείτε σε κάτι μακροπρόθεσμο που μετά δύσκολα κάνεις πίσω. Αν λοιπόν το σκέφτεσαι ήδη, ίσως ήρθε η ώρα να βρεις το θάρρος να το κάνεις.