Πώς οργανώνετε ένα δωμάτιο για το μωρό σας όταν θα το μοιράζεται με ένα μεγαλύτερο παιδάκι; Τι μπορείτε να κάνετε αν τα μωρά σας μοιράζονται εξαρχής το ίδιο δωμάτιο; Μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν περιλαμβάνουν:

Δημιουργήστε ζώνες για τα μωρά

Το πρώτο βήμα είναι να ορίσετε με σαφήνεια τα όρια. Πού θα αποθηκευτούν τα παιδικά ρούχα; Κρατήστε τα ξεχωριστά από τα ρούχα του παιδιού, στην περίπτωση που είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Εάν είναι δυνατόν, αποθηκεύστε τα ρούχα του μωρού όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κούνια του.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε καθώς ετοιμάζετε να δημιουργήσετε ένα κοινό δωμάτιο είναι να αποφύγετε να χαθούν ρούχα ή παιχνίδια μεταξύ των αδελφών.

Ετικέτες και χρώματα για οργάνωση

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διατηρήσετε τα αντικείμενα, τα παιχνίδια και τα ρούχα των παιδιών οργανωμένα και διαχωρισμένα ώστε να μην μπερδεύονται, είναι να δημιουργήσετε ένα σύστημα με χρωματική κωδικοποίηση.

Κρατήστε για το μωρό και δώστε στο μεγαλύτερο παιδί το δικό του χρωματιστό καλάθι αλλά και μικρότερους κάδους αποθήκευσης. Αυτό το καθιστά πολύ πιο εύκολο όταν είναι ώρα να καθαρίσετε. Ξέρετε πού πηγαίνουν τα πράγματα αμέσως.

Άλλο παιδί; Άλλο ντεκόρ

Η τελική συμβουλή έχει να κάνει περισσότερο με στάσεις από ένα οργανωτικό σύστημα. Διατηρήστε τη διακόσμηση εξατομικευμένη. Εάν το κάνετε αυτό, το μεγαλύτερο παιδί είναι πιο πιθανό να μεταβεί στο νέο «συγκάτοικο» γρηγορότερα και ευκολότερα.

Ακόμα και αν πρόκειται για μια γωνία στο δωμάτιο, δοκιμάστε να βάψετε τους τοίχους της στο αγαπημένο του χρώμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε έτσι το πιο οργανωμένο δωμάτιο αλλά εάν το παιδί δεν έχει κίνητρο να το διατηρήσει οργανωμένο, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα.