Είτε τα παιδιά σας είναι μωρά ή έφηβοι, η προσπάθεια να ισορροπήσετε το τρέξιμο με τη φροντίδα των αναγκών τους (καθώς και όλες τις άλλες ευθύνες σας) μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολη. Γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για τους γονείς να παραμένουν σε φόρμα και ότι κάτι τέτοιο είναι μέρος του να αποτελούν ένα καλό πρότυπο για τα παιδιά. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το τρέξιμο είναι καλό και για τους γονείς.

Πολλοί γονείς αισθάνονται ήδη ενοχή επειδή δεν περνούν αρκετό χρόνο με το παιδί τους. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βρείτε χρόνο για να τρέξετε, είτε με, είτε χωρίς το παιδί σας. Κι αυτό, χωρίς ίχνος τύψεων!

Ένα ειδικό καρότσι κάνει την διαφορά

Το τρέξιμο με ένα καρότσι είναι μια εξαιρετική προπόνηση και τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν να κάνουν βόλτα με αυτόν τον τρόπο. Αναζητήστε ένα καροτσάκι ιδανικό για τζόγκινγκ.

«Σπάστε» τους χρόνους της προπόνησης

Μην υποθέσετε ότι πρέπει να τρέξετε 30 λεπτά συνεχόμενα. Επωφεληθείτε από σύντομα χρονικά διαστήματα για να τρέξετε. Εάν έχετε 15 λεπτά για να τρέξετε στο διάδρομο πριν ξεκινήσετε να ετοιμάζετε το βραδυνό, κάντε το. Στη συνέχεια, όσο το φαγητό ψήνεται, συνεχίστε για άλλα 15 λεπτά.

Ακόμα κι έτσι θα ωφεληθείτε από τα καλά της άσκησης και ας μην κάνατε όλα τα μίλια σε μια προπόνηση.

Βάλτε το στο πρόγραμμα

Βάλτε το τρέξιμο στην καθημερινή σας ρουτίνα προγραμματίζοντας τις διαδρομές σας και ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας βοηθήσει με ορισμένες από τις ευθύνες για τη φροντίδα των παιδιών.

Εμπλέξτε τα παιδιά σας

Αναζητήστε δημιουργικούς τρόπους για να παρακινήσετε και τα παιδιά σας, αν δεν είναι μωρά, να τρέξουν μαζί σας. Εάν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα για να οδηγήσουν ποδήλατα, συνδυάστε μια βόλτα με ποδηλασία και τρέξιμο.

Οι γονείς, επίσης, περνούν πολύ χρόνο στο αυτοκίνητο, μεταφέροντας τα παιδιά μπρος-πίσω σε δραστηριότητες και απλά περιμένουν. Επωφεληθείτε από τον «κενό χρόνο» της αναμονής και προπονηθείτε σε ένα κοντινό πάρκο.

Γι’ αυτό, βοηθάει πολύ να έχετε παπούτσια για τρέξιμο στο αυτοκίνητό σας, ώστε να είστε προετοιμασμένοι εάν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο.