Όταν σκεφτόμαστε τα σμιλευμένα και σφιχτά χέρια, η πρώτη άσκηση που μπορεί να μας έρθει στο μυαλό είναι τα κλασικά push-ups, που γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα ή ακόμα και μερικές ασκήσεις με βάρη που στοχεύουν ακριβώς στα χέρια μας.

Η καλύτερη άσκηση για τα χέρια μας

Ωστόσο, η «βουτιά» τρικεφάλων αποτελεί για τους περισσότερους ειδικούς στον τομέα του fitness την καλύτερη ίσως άσκηση που θα σας βοηθήσει να «νικήσετε» την τοπική χαλάρωση και να δείτε γρήγορα την επιθυμητή γράμμωση.

Αυτή η άσκηση πυροδοτεί όχι μόνο τους τρικέφαλους μυς σας, αλλά και τους ώμους, τον κορμό σας αλλά και τους μυς πιο χαμηλά στα χέρια σας. Για να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα όμως, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε την κίνηση σωστά για να αποφύγετε τους τραυματισμούς και να μην χάσετε τον πολύτιμο ελεύθερό σας χρόνο.

Τα λάθη που θέλετε να αποφύγετε

Αν και η κίνηση – χωρίς μάλιστα εξοπλισμό – μπορεί να φαίνεται απλή, είναι πολύ εύκολο να χάσετε την καλή σας στάση. Υπάρχουν τρία κοινά λάθη που εμποδίζουν τους περισσότερους να κάνουν σωστά την κίνηση.

Πρώτον, οι άνθρωποι τείνουν να βάζουν το βάρος τους προς τα εμπρός στους γοφούς τους, γεγονός που ασκεί υπερβολική πίεση στα γόνατά τους (και μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε πόνο και δυσφορία).

Στη συνέχεια, οι άκρες των δακτύλων τους βρίσκονται πολύ μακριά από το σώμα τους, γεγονός που τους εμποδίζει να ενεργοποιούν πραγματικά τους τρικέφαλους μυς τους, δηλαδή το όλο σημείο που στοχεύει η άσκηση.

Τέλος, σηκώνουν τους ώμους τους και ο λαιμός τους βυθίζεται προς τα κάτω, κάτι που πραγματικά δεν είναι καλό ούτε για το σώμα μας αλλά ούτε και για να επιτύχουμε την άσκηση.

Για να καταφέρετε να κάνετε την άσκηση σωστά, δείτε το βίντεο