Ο χρόνος που θα περάσετε χαϊδεύοντας το μικρό σας και ασκώντας απαλή πίεση στο κορμάκι του μπορεί να βοηθήσει τόσο εκείνο όσο και εσάς, ενώ παράλληλα σας προσφέρει τρυφερές στιγμές μαζί του. Αν αναρωτιέστε πώς μπορεί να το ωφελεί αυτή η διαδικασία, η παρακάτω λίστα ίσως σας ξαφνιάσει ευχάριστα.

Επτά λόγοι να κάνετε μασάζ στο μωρό σας

Για να κοιμηθεί καλύτερα

Αν τοποθετήσετε αυτή την όμορφη στιγμή πριν το βάλετε για ύπνο, ενδέχεται να αρχίσει να κοιμάται περισσότερο και πιο ποιοτικά. Ωστόσο, θα πρέπει να επιλέξετε κινήσεις που ενδείκνυνται για τη συγκεκριμένη ώρα, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν το ξυπνάτε αντί να το χαλαρώσετε.

Για να αυξήσετε τη συναισθηματική σας σύνδεση

Κατά τη διάρκεια του μασάζ, τόσο εσείς όσο και εκείνο θα αισθανθείτε την όμορφη επιρροή της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης. Για να εξασφαλίσετε την ενίσχυση της σύνδεσής σας με το μωράκι σας, είναι σημαντικό να κοιτάζεστε στα μάτια σε όλη τη διάρκεια του μασάζ, αλλά και να του μιλάτε ή να του τραγουδάτε για να το κάνετε να νιώσει σίγουρο πως θα ακολουθήσει κάτι όμορφο.

Γιατί καταπραΰνει τα ενοχλητικά συμπτώματα

Συγκεκριμένες κινήσεις βρεφικού μασάζ μπορούν να το ανακουφίσουν από τη δυσκοιλιότητα. Άλλες πάλι βοηθούν στην αποσυμφόρηση της μυτούλας του όταν έχει συνάχι.

Γιατί είναι απολαυστικό και για τους δύο

Κατά τη διάρκεια του μασάζ, το μικρούλι σας θα σας ευχαριστεί για τη χαλάρωση που του προσφέρετε, μέσα από χαμόγελα, αγκαλιές και γέλια. Δηλαδή, μέσα από τους πιο ευχάριστους ήχους στον κόσμο! Απλώς βεβαιωθείτε πως όταν ξεκινήσετε δεν είναι εκνευρισμένο, καθώς τα επιπλέον ερεθίσματα ενδέχεται να κάνουν τα πράγματα χειρότερα, και φροντίστε να αυξάνετε σταδιακά τον χρόνο που του κάνετε μασάζ, για να είστε βέβαιοι ότι το απολαμβάνει.

Για να ενισχύσετε την ανάπτυξή του

Το βρεφικό μασάζ είναι γνωστό πως βοηθά στην συναισθηματική, κοινωνική αλλά και σωματική ανάπτυξη των μωρών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ενδέχεται να ενισχύει και την λειτουργία του εγκεφάλου του. Αυτό το πλεονέκτημα είναι ακόμη πιο έντονο στα πρόωρα μωρά!

Για να εμβαθύνει τη σχέση του με τον μπαμπά του

Τα μωρά αναπτύσσουν έντονο δεσμό με τις μαμάδες τους ήδη από τις πρώτες μέρες – αν όχι ώρες – της ζωής τους, ιδιαίτερα όταν θηλάζουν. Αν, όμως, ο μπαμπάς αναλάβει την ώρα του μασάζ, θα ενισχυθεί και η δική τους σχέση. Ταυτόχρονα, έρευνες δείχνουν ότι οι μπαμπάδες που κάνουν μασάζ στα μωρά τους διατηρούν την έντονη συναισθηματική σύνδεση μαζί τους και αργότερα στη ζωή τους!

Για να νιώσετε πιο σίγουροι ως γονείς

Όσο και αν προσπαθείτε για το καλύτερο, το πιθανότερο είναι ότι συχνά αμφιβάλλετε για το κατά πόσον φροντίζετε σωστά το μωρό σας. Η ευτυχισμένη φατσούλα του κατά τη διάρκεια του μασάζ θα σας πείσει ότι δεν τα πηγαίνετε και τόσο άσχημα.