Η ημέρα του πατέρα ή όπως τη λέμε συνήθως η «γιορτή του πατέρα» είναι η παγκόσμια γιορτή που τιμούμε τους μπαμπάδες όλου του κόσμου και φέτος γιορτάζεται την Κυριακή 20 Ιουνίου.

Φυσικά τους γονείς μας τους αγαπάμε και τους προσέχουμε κάθε ημέρα, αλλά αυτήν την Κυριακή οι μπαμπάδες μας έχουν την τιμητική τους! Είναι ημέρα αφιερωμένη στην πατρότητα και στη συνεισφορά κάθε γλυκού μπαμπά στην κοινωνία.

Μπαμπά σε αγαπώ γιατί…

Αυτή η ξεχωριστή ημέρα μας θυμίζει όλους εκείνους τους λόγους που λατρεύουμε τους μπαμπάδες μας, ακόμη κι αν δεν τους το δείχνουμε όσο θα θέλαμε.

Θυμηθείτε τις στιγμές που ο μπαμπάς σας σάς σήκωνε και σας έλεγε «μέχρι να παντρευτείς θα ‘γιάνει» και δείτε τώρα τον σύζυγό σας που κάνει το ίδιο στο δικό σας αγγελούδι… Ας το παραδεχτούμε, οι μπαμπάδες καταφέρνουν πολλά αλλά συνήθως παίρνουν ελάχιστα εύσημα για την σκληρή τους δουλειά.

Περάσαμε μαζί πολλές περιπέτειες

Μας πήραν στους ώμους τους για να παρακολουθήσουμε την πρώτη μας συναυλία, δε δίστασαν ούτε στιγμή να γελοιοποιηθούν προκειμένου να σκάσουμε ένα χαμόγελο, μας επέτρεψαν να βγούμε μαζί τους, να φάμε τρεις τόνους παγωτό και ένωσαν δυο καρέκλες για να κοιμηθούμε στην ταβέρνα, όταν νυστάξαμε!

Μας έδωσε πολύτιμα μαθήματα

Μπορεί σε μικρότερη ηλικία να θεωρούσαμε τον μπαμπά μας υπερβολικό και υπερπροστατευτικό, μεγαλώνοντας όμως συνειδητοποιήσαμε πόσο δίκιο είχε και πόσο μας βοήθησε να καταλάβουμε τον κόσμο.

Μας έκανε (όλα) τα χατίρια

Παραδεχτείτε το! Κάθε μπαμπάς κάνει – σχεδόν – όλα τα χατίρια και στην κόρη αλλά και στον γιο του! Θυμηθείτε όλες τις φορές που του ζητήσατε κάτι «που δεν μπορούσατε να ζήσετε χωρίς αυτό» και εκείνος αμέσως το πήρε.

Από την άλλη μην ξεχνάτε όλα τα βράδια που η μαμά αργούσε να γυρίσει και το πάρτι «καλά κρατούσε» αφού δεν κοιμόσασταν νωρίς και το βραδινό σας ήταν μπισκότα, πατατάκια και πίτσα μπροστά στην τηλεόραση.

Ήταν και είναι το καταφύγιό μας

Όσο κι αν μεγαλώσουμε, η αγκαλιά του μπαμπά μας είναι το «λιμάνι» μας. Από τότε που ήμαστε μικρές και τρέχαμε στην αγκαλιά του μόλις επέστρεφε στο σπίτι μέχρι σήμερα που είμαστε ολόκληρες γυναίκες, η αίσθηση ασφάλειας που μας παρέχει η αγκαλιά του μπαμπά μας είναι μοναδική.

Υπέροχος και ως παππούς

Αν τον αγαπούσαμε μία φορά για το πόσο υπέροχος μπαμπάς ήταν, τώρα τον αγαπάμε 100 βλέποντάς τον να προσέχει τα εγγόνια του.

Μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο μπαμπάς μας ήταν και είναι ο διασκεδαστής της οικογένειας. Κάθε φορά που βλέπει στεναχωρημένα τα παιδιά του προσπαθεί να φέρει το χαμόγελο στα χείλη τους λέγοντας κάτι που ακόμη κι αν ακούγεται χαζό στο τέλος πάντα λειτουργεί.

Ο μπαμπάς μας ήταν εκείνος που μας έμαθε ότι τα όνειρα δεν έχουν όρια κι ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε ό,τι βάλουμε στο μυαλό μας.

Μα κυρίως γιατί…

Γιατί είναι ο δικός μας μπαμπάς. Κάθε άντρας είναι διαφορετικός και κατ’ επέκταση και κάθε μπαμπάς. Άλλοι είναι αστείοι, άλλοι πιο σοβαροί, άλλοι δουλεύουν πολλές ώρες και άλλοι μένουν σπίτι και μεγαλώνουν τα παιδιά τους…Όμως όλοι οι καλοί μπαμπάδες έμαθαν στα παιδιά τους να σέβονται τους γύρω τους και τους έδωσαν απεριόριστη αγάπη.