Το να αποδεχτείτε ότι ο γάμος σας έχει κάνει τον κύκλο του και έχει φτάσει στο τέλος του, μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε στεναχωρημένοι, απογοητευμένοι, εκνευρισμένοι ή σε μερικές ακόμα περιπτώσεις ανακουφισμένοι. Το διαζύγιο αντιπροσωπεύει μια τεράστια μετάβαση στη ζωή των ζευγαριών και των παιδιών και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο όταν έχετε και την φροντίδα ενός μικρού μωρού. Έτσι, θα χρειαστείτε όλη τη βοήθεια και την υποστήριξη που μπορείτε να λάβετε.

Το διαζύγιο και οι ανάγκες σας

Ενώ το διαζύγιο μπορεί να είναι υγιές για την οικογένειά σας, θα σας αφήσει να νιώσετε κάθε είδους συναισθήματα, από θυμό, λύπη, απογοήτευση έως και ματαίωση. Επιπλέον, ένα μωρό από 3 μηνών και πάνω, επηρεάζεται από τα συναισθήματα των γονιών του. Θα μπορεί δηλαδή, να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά όταν οι γονείς του είναι αγχωμένοι, λυπημένοι ή ανήσυχοι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ενώ δεν μπορούν ακόμα να κατανοήσουν την σημαντική αλλαγή και το πλαίσιο που έχει συμβεί, θα νιώσουν απώλεια και θλίψη. Ως γονιός χρειάζεστε λίγο χρόνο για να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας.

Ανάλογα με το πόσο χρονών είναι το μωρό σας, θα πρέπει επίσης να είστε εκεί για εκείνο, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, ενώ βοηθάτε τα μεγαλύτερα παιδιά να κατανοήσουν την κατάσταση. Αυτό μπορεί να σας επηρεάσει, γι ‘αυτό πρέπει να λάβετε όλη τη βοήθεια που μπορείτε να λάβετε.

Πώς θα ζητήσετε βοήθεια

Πραγματικά δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να ζητήσετε βοήθεια με την φροντίδα του μωρού όταν περνάτε από διαζύγιο. Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν σε τέτοιες περιπτώσεις να στρεφόμαστε μόνο στην οικογένεια και τους φίλους που υποστηρίζουν την απόφασή σας.

Είναι ζωτικής σημασίας να θέσετε όρια και να εξασκηθείτε σε ορισμένες δυναμικές δεξιότητες για να υποστηρίξετε την επιλογή σας. Άτομα που βρίσκονται πιο κοντά σε εσάς θα είναι εκεί για να προσφέρουν ένα χέρι βοήθειας, ειδικά αν γνωρίζουν τι περνάτε. Αποδεχτείτε τη βοήθεια που προσφέρουν.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με φίλους, έναν κοντινό γείτονα ή μια οικογένεια εάν δεν γνωρίζουν ήδη ότι περνάτε από διαζύγιο και να είστε ανοιχτοί για το πώς αισθάνεστε. Αφήστε τους να μάθουν πόσο δύσκολο είναι και ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθειά τους.

Ένας άλλος τρόπος να ζητήσετε βοήθεια είναι να αναζητήσετε ομάδες με άτομα που περνούν την ίδια κατάσταση.