Εμβόλια κατά του κοροναϊού: Μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στην περίοδο;

Σύμφωνα με το sky.com, η συζήτηση άνοιξε όταν περισσότερες από 4.000 γυναίκες στη Βρετανία ανέφεραν αλλαγές στον εμμηνορροϊκό τους κύκλο μετά τον εμβολιασμό τους.
22 Ιουνίου 2021 | 09:59

Οι αλλαγές στην περίοδο της γυναίκας μετά το εμβόλιο κοραναϊού είναι πιθανό να είναι «συμπτωματική», αναφέρουν γυναικολόγοι στην Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με το sky.com, η συζήτηση άνοιξε όταν περισσότερες από 4.000 γυναίκες στη Βρετανία ανέφεραν αλλαγές στον εμμηνορροϊκό τους κύκλο μετά τον εμβολιασμό τους.

Ωστόσο, εμπειρογνώμονες από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (RCOG) λένε ότι οι περισσότερες γυναίκες έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν αλλαγές με τον κύκλο τους, οπότε το γεγονός ότι έκαναν πρόσφατα εμβόλιο μπορεί να είναι τυχαίο.

Ο Δρ Pat O’Brien, αντιπρόεδρος του Κολλεγίου, δήλωσε:

«Πολλές γυναίκες βιώνουν μια προσωρινή αλλαγή στις περιόδους τους από καιρό σε καιρό κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Κι αυτή τη στιγμή, πολλές γυναίκες στα 20 και 30 τους έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Έτσι, φαίνεται αναπόφευκτο σε μερικές γυναίκες αυτά τα δύο γεγονότα να μην συμπίπτουν τυχαία».

Από την πλευρά τους οι Sunday Times ανέφεραν ότι, από τις 17 Μαΐου, 2.734 γυναίκες είχαν γράψει στον Οργανισμό Ρυθμιστικών Υπηρεσιών Φαρμάκων και Υγείας (MHRA) σχετικά με τις εμμηνορροϊκές παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επίσης 1.158 γυναίκες ανέφεραν πως παρουσίασαν πρόβλημα με τον κύκλο τους ενώ  είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer και 66 γυναίκες το Moderna.

Οι περισσότερες γυναίκες επισήμαναν μάλιστα ότι είχαν μεγαλύτερη αιμορραγία από το συνηθισμένο.

Η Δρ Sue Ward, δήλωσε ότι «θα υποστηρίξει περισσότερη συλλογή δεδομένων σε αυτόν τον τομέα προκειμένου να γίνει κατανοητό γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό».

Πρόσφατα Άρθρα
Ο καρκίνος είναι πλέον διαχειρίσιμος σε υψηλό ποσοστό 4 Φεβρουαρίου 2026, 11:36
Στην τελική ευθεία η απαγόρευση των social media για ανηλίκους στην Ελλάδα 4 Φεβρουαρίου 2026, 08:33
Ελλάδα: Θα απαγορευτούν τα social media για παιδιά κάτω των 15; 3 Φεβρουαρίου 2026, 18:28
Eξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη: Συναγερμός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 3 Φεβρουαρίου 2026, 08:24
Επίδομα παιδιού: Μέσα στον Φεβρουάριο ανοίγει η πλατφόρμα 1 Φεβρουαρίου 2026, 13:10
Καιρός: Ισχυρές βροχές από το βράδυ στη χώρα 31 Ιανουαρίου 2026, 17:38
Λόρα: Βρίσκεται στη Γερμανία από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής της 30 Ιανουαρίου 2026, 16:59
Σχολεία: Δεν θα προσμετρώνται απουσίες από ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού – Τα δικαιολογητικά 29 Ιανουαρίου 2026, 12:45
Καλλιθέα: Τι συνέβη στο νεογέννητο κοριτσάκι προτού αφήσει την τελευταία του πνοή; 29 Ιανουαρίου 2026, 10:02
Καιρός: Η κακοκαιρία Kristin χτυπά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι 29 Ιανουαρίου 2026, 08:29
Γρίπη: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ 4χρονο αγοράκι έπειτα από επιπλοκές 28 Ιανουαρίου 2026, 16:11
Καιρός: Έρχονται δύο κύματα κακοκαιρίας και κόκκινος συναγερμός για την Κρήτη 27 Ιανουαρίου 2026, 08:55
SOS για τη γρίπη: Βαριά συμπτώματα, που «ξαναφουντώνουν» 26 Ιανουαρίου 2026, 13:11
Σέρρες: Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή 26 Ιανουαρίου 2026, 08:42
Καιρός: Νέα επιδείνωση με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες – Συναγερμός στην Αττική 26 Ιανουαρίου 2026, 08:16
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version