Ενώ το μωράκι σας είναι… καθ’οδόν και εσείς ανυπομονείτε να το γνωρίσετε, μπορεί να ανησυχείτε για το πώς θα βρείτε το δικό του χώρο μέσα στο ήδη μικρό σπίτι. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος για πανικό, μιας και με λίγη οργάνωση και αναδιάταξη του σπιτιού σας, μπορείτε να το μεταμορφώσετε, «δημιουργώντας» ένα μικρό χώρο που θα φιλοξενεί και το μικρότερο μέλος της οικογένειας.

Σωστή διάταξη

Ο αποθηκευτικός χώρος αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε  ένα μικρό βρεφικό δωμάτιο. Εάν εκμεταλλευτείτε σωστά κάθε εκατοστό  του, αναδιοργανώνοντας τα σημεία που δεν σας εξυπηρετούν, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε αμέτρητους συνδυασμούς και να προσθέσετε νέες λύσεις μεταμορφώνοντας τον χώρο.

Αρχικά σκεφτείτε πώς ακριβώς χρησιμοποιείτε το δωμάτιο, και πού πρέπει να είναι όλα, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι αποθηκευτικούς χώρους χρειάζεστε και πού. Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε αντικείμενα ανάλογα με τη συχνότητα που τα χρησιμοποιείτε.

«Κάντε» το δωμάτιο μεγαλύτερο με το σωστό χρώμα

Ειδικά όταν εργάζεστε με περιορισμένο χώρο, το χρώμα βαφής μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Τα χρώματα που κάνουν τα μικρά δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα περιλαμβάνουν το λευκό, το γκρι, το μπλε αλλά και οι παστέλ αποχρώσεις.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρώματα και μοτίβα έμφασης όπως ρίγες στο δωμάτιο του μωρού σας για να κάνετε τα στενά διαστήματα να φαίνονται ευρύτερα και μεγαλύτερα.

Κατάλληλος φωτισμός

Ο φωτισμός μπορεί να προσθέσει διάσταση σε έναν κατά τα άλλα μικρό χώρο. Είτε πρόκειται για μια λάμπα, ένα φωτιστικό τοίχου ή έναν πολυέλαιο, χρησιμοποιήστε φωτισμό για να δώσετε στο κατά τα άλλα μικρό βρεφικό δωμάτιο μεγαλύτερο βάθος.