Την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 32χρονου συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο δεύτερος εκ των συνηγόρων του, ο κ. Βασίλης Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, τόνισε πως δεν επιθυμεί να ασχοληθεί άλλο με την υπόθεση.

Διευκρινίζοντας είπε πως οι λόγοι της απόφασής του είναι προσωπικοί.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση της υποθέσεως σε κανένα σκέλος της για προσωπικούς λόγους. Είναι προσωπικοί οι λόγοι. Σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον ανακριτή και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Οι δικοί μου προσωπικοί λόγοι δεν έχουν καμία σημασία.»

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Πώς θα κινηθεί η υπερασπιστική γραμμή του

Με βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι δεν προμελέτησε τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, ξημερώματα της 11 Μαΐου μέσα στη μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά απολογείται σήμερα ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Αναμένεται μάλιστα εμμέσως να ρίξει το βάρος στη δολοφονημένη σύζυγό του και στην ψυχολογική της αστάθεια που οδηγούσε σε συνεχείς καυγάδες. Αν και θα δηλώσει μετανοιωμένος και θα πει πόσο αγαπούσε την 20χρονη καθώς και το μόλις 11 μηνών παιδί τους, η υπερασπιστική του γραμμή θα κινηθεί στο να πείσει ότι δεν ήταν έγκλημα εκ προμελέτης.

Και κυρίως, θα επαναλάβει ότι «η επιθετικότητα της Καρολάιν» απέναντι στον ίδιο, αλλά ακόμη περισσότερο απέναντι στο 11 μηνών μωρό της, τον έκαναν να χάσει τον έλεγχο και να κάνει ό,τι έκανε.

Όσο για την επιτυχή επί 37 ημέρες παράσταση που έδωσε, και αυτό το έκανε – όπως επιμένει – για το παιδί του, για να μην μείνει η μικρή Λυδία και χωρίς πατέρα, αφού ο ίδιος προηγουμένως φρόντισε να την αφήσει χωρίς μητέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα ζητήσει μετάθεση του χρόνου απολογίας του για το μεσημέρι προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου των αποτελεσμάτων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας σχετικά με τα ψηφιακά πειστήρια, (κάμερες, κινητά τηλέφωνα και το smartwatch που φορούσε το θύμα) που «έδειξαν» ότι δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ήταν ο ίδιος.

Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή του, κάτι που μπορεί να μη γίνει σήμερα, ειδικά αν ο δικηγόρος του ζητήσει προθεσμία για να λάβει γνώση κι άλλων στοιχείων της δικογραφίας.

H τύχη της μικρής Λυδίας

Εκτός των άλλων, ο έτερος δικηγόρος του πιλότου – ο κ. Παπαϊωαννίδης – βρέθηκε στις 8 η ώρα στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να καταθέσει αίτηση για συνεπιμέλεια του παιδιού του, της μικρής Λυδίας.

Εντός της εβδομάδας κοινωνικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια της μικρής. Κοινωνικοί λειτουργοί αναμένεται να επισκεφθούν τόσο την οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν στην Αλόννησο, όσο και την οικογένεια του συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Πάντως, η μητέρα της 20χρονης δεν φαίνεται αρνητική στο να μοιραστεί η επιμέλεια μεταξύ των δύο οικογενειών. Έτσι, το σενάριο της συνεπιμέλειας μοιάζει να είναι ψηλά.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας θα δει ποιοι θα είναι τρόποι επικοινωνίας του 32χρονου με το παιδί του.