Σίγουρα το έχεις σκεφτεί τουλάχιστον μια φορά – και δεν αποκλείεται να το έχεις δοκιμάσει: Μπάνιο με το έτερον ήμισυ σε ερημική παραλία με τιρκουάζ νερά, που καταλήγει σε… άλλου τύπου παιχνίδια στο νερό. Το σεξ στη θάλασσα μοιάζει στ’ αλήθεια πολύ αισθησιακό. Όμως δεν είναι απαραίτητα και το πιο ασφαλές.

Πρώτα από όλα, η αλήθεια είναι πως η χρήση προφυλακτικού κρίνεται ως μάλλον απίθανη σε μια τέτοια συνθήκη, γεγονός που αφήνει ανοιχτά ενδεχόμενα για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, αλλά και για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Ταυτόχρονα, τόσο οι θάλασσες όσο και οι λίμνες και τα ποτάμια, είναι γεμάτες βακτήρια, που στη διάρκεια της επαφής εισέρχονται στον κόλπο μαζί με το νερό.

Αυτό σημαίνει ότι η απόλαυση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε δυσφορία, με τη μορφή μιας ενοχλητικής λοίμωξης.

 

Το νερό της πισίνας ίσως μοιάζει πιο ασφαλές, όμως τα χημικά που περιέχει είναι ικανά να προκαλέσουν διάφορες ενοχλήσεις.

Και το σημαντικότερο; Ακόμη κι η απόλαυση στο νερό ενδέχεται να είναι πολύ μικρότερη από αυτό που φαίνεται, καθώς το θαλασσινό νερό ξηραίνει τον κόλπο. Έτσι, δεν αποκλείεται η σεξουαλική επαφή να είναι εξ αρχής μια δυσάρεστη ή και επώδυνη εμπειρία.

Αν βρείτε, λοιπόν, μια ερημική παραλία, ίσως είναι καλύτερο να ερωτοτροπήσετε εκτός νερού. Που και πάλι, αν πρόκειται για αμμουδιά, οι μύκητες που εγκλωβίζονται στην άμμο μπορούν να οδηγήσουν σε κολπίτιδες.

Στεγνή πετσετούλα στο έδαφος, καθαρά χέρια ή ακόμη και η αιώνια λύση του «στα όρθια» είναι το μυστικό που ψάχνετε για να μην μετανιώσετε τις… ιδιαίτερες στιγμές στην αμμουδιά.