Πολλοί άνθρωποι όταν γίνονται γονείς τείνουν να παραμελούν τη σχέση με τον/τη σύντροφό τους και να εστιάζουν στο μεγάλωμα των παιδιών τους. Πρόκειται για μια αλλαγή απολύτως φυσιολογική, αφού ο ερχομός ενός παιδιού στον γάμο θέτει τη σχέση σας σε νέα βάση και αλλάζει οριστικά τις προτεραιότητές σας.

Πώς θα βελτιώσετε το γάμο σας

Ωστόσο, η δημιουργία της οικογένειάς σας βασίστηκε ακριβώς πάνω στη σχέση που έχετε ως ζευγάρι.

Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι η φροντίδα της σχέσης σας είναι θέμα ποιότητας, όχι θέμα ποσότητας. Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές για να έρθετε πιο κοντά με τον/τη σύζυγό σας.

Μην ξεχνάτε τις αγκαλιές

Οι αγκαλιές και τα φιλιά είναι άμεσοι και αποτελεσματικοί τρόποι να δείξετε την αγάπη σας στον σύντροφό σας. Φροντίστε, λοιπόν, να αγκαλιάζεστε και να φιλιέστε με κάθε ευκαιρία: όταν ξυπνάτε το πρωί, όταν συναντιέστε μετά τη δουλειά και προτού κοιμηθείτε.

«Αποδείξεις».. αγάπης

Τα τρυφερά λόγια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δείξετε στον/στη σύζυγό σας την αγάπη σας, όμως δεν αρκούν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δείχνετε και έμπρακτα την αγάπη και τη στήριξή σας, φροντίζοντας να κάνετε την καθημερινότητα του άλλου πιο εύκολη αλλά και πιο ευχάριστη.

Φροντίστε να μοιράζετε δίκαια τις δουλειές του σπιτιού και τη βοήθεια στα παιδιά και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να εκπλήξετε ευχάριστα το άλλο σας μισό, μαγειρεύοντάς του για παράδειγμα το αγαπημένο του πιάτο.

Η τεχνολογία υπέρ σας

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία προς όφελός σας.

Αρχίστε να ανταλλάσσετε μηνύματα και φωτογραφίες με τον/τη σύζυγό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να νιώθετε συνδεδεμένοι ακόμη κι όταν είστε μακριά. Δεν χρειάζεται να είναι… πικάντικα μηνύματα (αν κι αυτά επίσης λειτουργούν).