Τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν περνούν από αρκετές και διαφορετικές φάσεις, και όπως είναι λογικό το ίδιο θα συμβεί και με την διακόσμησή του. Αυτό που μάλιστα, τείνουμε να ξεχνάμε είναι ότι και τα παιδιά, όπως οι ενήλικες, χρειάζονται την ανανέωση στην καθημερινότητά τους για να εμπνευστούν, να βρουν νέα κίνητρα και να εξελιχθούν.

Αφήστε το παιδί να μπει στο ρόλο του διακοσμητή

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και εκφράζουν περισσότερο την γνώμη τους, είναι σημαντικό να τους χαρίζετε περισσότερες ευκαιρίες για ποικίλα ζητήματα, προκειμένου να την εκφράσουν. Η διακόσμηση του προσωπικού τους χώρου αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να το ρωτήσετε τι μπορείτε να κάνετε μαζί και πώς μπορεί να σας βοηθήσει.

Έτσι θα περάσετε πολύτιμο ποιοτικό χρόνο μαζί του ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή του.

Αναδείξτε το παιδικό δωμάτιο με χρώμα

Ο πιο απλός τρόπος για να ανανεώσετε τον χώρο του παιδιού είναι να το βάψετε αλλά προσοχή! Μην βάψετε όλους τους τοίχους. Μερικά από τα πιο δημοφιλή statement χρώματα λειτουργούν καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται για έναν και μόνο τοίχο του δωματίου του.

Δώστε σε έναν ενιαίο τοίχο μια πινελιά χρώματος, καθώς αυτό δίνει νέο οπτικό ενδιαφέρον χωρίς όμως να κυριαρχεί. Όταν μάλιστα, το συνδυάσετε με τα σωστά έπιπλα ή την νέα επανατοποθέτησή τους, τότε πραγματικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα «νέο» δωμάτιο.

Ποια χρώματα να επιλέξω;

Μερικά από τα statement χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε μαζί με το παιδί, βάσει της αρεσκείας του, περιλαμβάνουν:

Δαμασκηνί

Για μια ακόμα σκοτεινή αλλά όχι τόσο έντονη εμφάνιση, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα μωβ – δαμασκηνί σε έναν από τους τοίχους του δωματίου του.

Μερικά από τα καλύτερα σχέδια χρωμάτων είναι αυτά που βασίζονται στην αντίθεση, οπότε δοκιμάστε να συνδυάσετε αυτήν την πλούσια σκιά με απαλές κίτρινες αποχρώσεις και άλλες ζεστές παστέλ στα έπιπλα και τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου.

Γαλαζοπράσινο

Ένας φωτεινός τοίχος την ζωηρή και παιχνιδιάρικη απόχρωση του γαλαζοπράσινου δημιουργεί μια εμφάνιση στο δωμάτιο που είναι τόσο διασκεδαστική όσο και χαλαρωτική. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε βάφοντας έναν τοίχο κι έτσι δίνεται ένταση και χαρακτήρα δίχως όμως να υπερβαίνετε.

Αποχρώσεις του καφέ, του κρεμ και λευκά αλλά και άλλοι ουδέτεροι τόνοι είναι ιδανικές επιλογές συνδυασμού.