Περιμένετε με ανυπομονησία το μωράκι σας; Σίγουρα, ως νέοι γονείς θα έχετε ακούσει πολλές συμβουλές, τόσες πολλές που μπορεί να μην ξέρετε πώς και από που να ξεκινήσετε, καθώς προετοιμάζεστε να υποδεχθείτε το αγγελούδι σας. Μερικές από τις πιο χρήσιμες συμβουλές, περιλαμβάνουν:

Ως νέοι γονείς μην ακούτε όλες τις γνώμες

Οι νέοι γονείς λαμβάνουν πολλές συμβουλές από τα άτομα γύρω τους. Μερικές φορές, αυτές οι συμβουλές μπορεί να προέρχονται από αγαπημένα σας πρόσωπα, μέλη της ευρύτερης οικογένειας ή και φίλους σας. Άλλες φορές, είναι από τυχαία άτομα στο δρόμο ή καθώς ψωνίζετε.

Ανεξάρτητα, η λήψη ανεπιθύμητων συμβουλών για γονείς μπορεί να είναι απογοητευτική, ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις που είχαν όσοι θέλησαν να σας συμβουλέψουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να μάθετε ως νέος γονέας είναι πώς να αγνοείτε τις απόψεις και να ακούτε απλά το ένστικτό σας.

Κάντε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού και στην συνέχεια τις δικές σας και μόλις βρείτε τι λειτουργεί για εσάς, συνεχίστε το.

Ώρα να οργανωθείτε

Ακούγεται απλό, έτσι; Δυστυχώς, η τήρηση ενός προγράμματος μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πρόκληση για τους νέους γονείς, ειδικά όταν βιώνετε την μεγάλη αλλαγή που φέρνει στην καθημερινότητά σας το παιδί, είστε εξαντλημένοι και απλώς θέλετε να επιλέξετε την πιο εύκολη επιλογή.

Ωστόσο, το να παλέψετε για να μπει το μωρό σε μια ρουτίνα ύπνου, αφύπνισης και σίτισης είναι κομβικής σημασίας για τους μήνες που θα ακολουθήσουν και για το πρόγραμμα που θα μπορείτε να διαμορφώσετε στην καθημερινότητά σας σε βάθος χρόνου.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι τα παιδιά είναι πλάσματα ρουτίνας, διότι νιώθουν ασφάλεια όταν ξέρουν τι θα ακολουθήσει ή τι να περιμένουν στην συνέχεια, οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσετε αυτήν την πληροφορία υπέρ σας από την αρχή;

Οι δυσκολίες θα σας ανταμείψουν

Η ιδιότητα του γονιού αποτελεί μία από τις πιο σύνθετες, δύσκολες αλλά και γλυκές ιδιότητες που μπορείτε να αποκτήσετε. Η μετάβαση και οι αλλαγές που θα φέρει μαζί του το μωρό είναι περίπλοκες, πρωτοφανείς και αρκετές φορές εξουθενωτικές.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ζητήσετε βοήθεια. Αντ’αυτού μιλήστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα και ζητήστε όση βοήθεια μπορείτε να λάβετε, καθώς έτσι δεν ωφελείτε μόνο τον εαυτό σας αλλά και το παιδί, διότι θα μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη και φροντίδα, σε ένα σπίτι βοήθειας και σεβασμού.