Η ανατροφή ενός παιδιού έχει τις όμορφες και τις δύσκολες στιγμές της, τις οποίες θυμόμαστε εξίσου με συγκίνηση. Μερικοί άνθρωποι γνωρίζουν αμέσως ότι θέλουν να έχουν μόνο ένα παιδί ενώ άλλοι μπορεί να σκέφτονται ότι θα ήταν όμορφο κάποια στιγμή να διευρύνουν την οικογένειά τους. Ορισμένοι γονείς γνωρίζουν αμέσως πότε είναι έτοιμοι να υποδεχθούν το δεύτερο παιδάκι ενώ άλλοι μπορεί να χρειάζονται λίγο χρόνο πριν πάρουν την απόφαση. Η μετάβαση από το πρώτο παιδί στο δεύτερο είναι μια αρκετά μεγάλη αλλαγή κι έτσι μπορείτε να καταλάβετε αν είστε έτοιμοι για αυτή.

Μήπως νιώθετε ότι κάτι λείπει;

Μπορεί να νιώθετε μεγάλη ευτυχία με το μωρό σας και την οικογένεια που έχετε δημιουργήσει. Ωστόσο, ίσως εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι λείπει ένα ακόμη μωράκι για να συμπληρωθεί ιδανικά η ευτυχία σας. Ειδικά αν αρχίσετε να αναρωτιέστε πώς θα ήταν η καθημερινότητά σας με τον ερχομό του δεύτερου παιδιού, τότε μάλλον προετοιμάζετε το έδαφος για το επόμενο.

Μήπως θέλετε το μικρό σας να έχει παρέα;

Μερικές φορές μπορεί να σκέφτεστε ότι θέλετε το μικρό σας να έχει κάποιον με τον οποίο να μπορεί να παίξει αλλά και κάποιον με τον οποίο να μπορεί να μεγαλώσει. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, μπορεί να έχει καλούς φίλους αλλά μπορεί να θέλετε να έχει έναν φίλο για πάντα, κάποιον που θα το αγαπά και πάντα θα το συντροφεύει. Αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τον αδερφό ή την αδερφή του, γεγονός που σηματοδοτεί ότι πιθανότατα είστε έτοιμοι για το δεύτερο παιδάκι.

Το θέλετε πολύ

Ορισμένες γυναίκες θέλουν έντονα να αποκτήσουν ένα ακόμη μωρό και αυτό μπορεί να αποτελέσει σημάδι όταν μάλλον είστε έτοιμοι για αυτό. Παρατηρήστε τις σκέψεις που κάνετε όταν βλέπετε ένα άλλο μωράκι ή μπορεί ακόμα και να θέλετε να βοηθήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, κρατώντας το δικό τους μωρό. Αν δείτε ότι οι αντιδράσεις σας προς τα μωράκια τείνουν να γίνονται ολοένα και πιο θετικές, τότε είναι πολύ πιθανό να είστε έτοιμοι και για το δεύτερο.