Ίσως το αγαπημένο του χρώμα είναι το ροζ, το μπλε ή το κόκκινο, όμως όταν πρόκειται για το φαγητό του ποντάρει στη μονοχρωμία – και συγκεκριμένα στο μπεζ. Αμέτρητα πιτσιρίκια λένε το «ναι» μόνο στις αμυλούχες τροφές και αρνούνται πεισματικά να φάνε φρούτα, λαχανικά ή οποιαδήποτε άλλη τροφή έχει να τους δώσει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να κάμψετε τις αντιστάσεις του και να το ενθαρρύνεται να δοκιμάσει τη… γλύκα της υγιεινής ζωής. Τα πέντε παρακάτω tips ίσως το καταφέρουν.

Δοκιμάζουμε νέους τρόπους να τα μαγειρέψουμε

Δοκιμάζουμε να μαγειρέψουμε τα λαχανικά στον ατμό, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα ή στο γκριλ και αναζητάμε μαζί με το παιδί νέες υγιεινές συνταγές με λαχανικά που μας φαίνονται νόστιμες.

Αναζητούμε την ποικιλία

Χαρίζουμε χρώμα στο πιάτο του παιδιού, επιλέγοντας λαχανικά σε κόκκινο, πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα. Όχι μόνο δείχνουν υπέροχα και τραβούν την προσοχή του παιδιού, αλλά κυρίως το τροφοδοτούν με διαφορετικά θρεπτικά συστατικά.

Σαλάτα σε κάθε γεύμα

Καθιερώνουμε τη σαλάτα ως συνοδευτικό σε κάθε γεύμα της οικογένειάς μας. Ακόμη κι αν το παιδί φάει μόνο λίγες μπουκιές σαλάτας σε κάθε γεύμα, συνολικά θα έχει καταναλώσει μια σημαντική ποσότητα λαχανικών μέσα στην ημέρα.

Πειραματιζόμαστε

Συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή της οικογένειάς μας λαχανικά που δεν έχουμε δοκιμάσει ξανά ή έχουμε χρόνια να φάμε. Πού ξέρετε; Ίσως ένα καινούργιο λαχανικό εκπλήξει ευχάριστα το παιδί!

Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ

Τα παιδιά αγαπούν τα smoothies τόσο για τη γεύση όσο και για το χρώμα τους. Επομένως, μια έξυπνη λύση είναι να ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ και να τα σερβίρουμε στο παιδί σε μορφή smoothie.