Τα παιδιά μας αξίζουν όλη την προστασία που μπορούμε να παρέχουμε, σε καθημερινή βάση και με διάφορες μορφές. Από το φαγητό του κι όλη την προετοιμασία που αυτό απαιτεί, έως την καθαρή ατμόσφαιρα που πρέπει να έχει σε μικρή ηλικία αλλά και την παρακολούθηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας που φέρνει ξεγνοιασιά στους γονείς, υπάρχουν πολλές ανάγκες που έχει ένα παιδί κι ευτυχώς, άλλες τόσες συσκευές που μπορούν να σε βοηθήσουν να τις καλύψεις.

Άλλες συσκευές είναι πιο παραδοσιακές, όμως κάποιες δεν μετρούν πολύ καιρό στην αγορά κι έτσι μπορεί να πάρεις ιδέες που μέχρι πρότινος δε θα σου έρχονταν κατά νου. Οπότε, ας δούμε μερικές προτάσεις και πού θα σε βοηθούσαν.

Φαγητό για βρέφη: εύκολη υπόθεση!

Ένα βρέφος ποτέ δεν είναι ικανοποιημένο με ένα μπιμπερό ή μια πιπίλα, οπότε σε διάστημα μιας ημέρας, δε σπανίζει το φαινόμενο να… ξεμείνει κανείς ακόμη κι αν διαθέτει μισή ντουζίνα μπιμπερό για να ταΐζει το μωρό όποτε χρειάζεται. Ωστόσο, η προστασία ενός τόσο μικρού παιδιού είναι λεπτή υπόθεση, καθώς χρειάζεται ειδική φροντίδα. Το πρέπει διαρκώς να είναι πεντακάθαρο κι αποστειρωμένο, μια διαδικασία στην οποία θα σε βοηθήσει ένας αποστειρωτής. Ο ιδανικός αποστειρωτής για μπιμπερό και άλλα αξεσουάρ (όπως ένα θήλαστρο) θα πρέπει να έχει πολλές θέσεις για να χωράει τα πάντα σε ένα κύκλο αποστείρωσης και να σου γλιτώνει χρόνο. Έπειτα, αυτός ο χρόνος είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολεί, με τον κάθε κύκλο αποστείρωσης ιδανικά να κρατάει μονοψήφιο αριθμό λεπτών ώστε χωρίς μεγάλη αναμονή να είσαι πάντοτε σε ετοιμότητα.

Τα παραπάνω κριτήρια πληροί ο Philips Avent SCF284/02, με έξι θέσεις για βρεφικά σκεύη, ενώ μπορεί να χωρέσει διάφορα άλλα βρεφικά αξεσουάρ. Η αποστείρωση γίνεται μέσω ατμού και δεν υπάρχει χρήση χημικών οποιασδήποτε μορφής. Αν τα σκεύη παραμείνουν μέσα του μετά την αποστείρωση και το καπάκι δεν ανοιχτεί, τότε τα διατηρεί αποστειρωμένα για έως και 24 ώρες, κάτι εξίσου σημαντικό με όλα τα υπόλοιπα.

Για το απλό ζέσταμα του γάλακτος στο μπιμπερό, ένας θερμαντήρας όπως ο Philips Avent SCF355/00 είναι άριστη επιλογή. Ταχυθερμαντήρας, για την ακρίβεια, καθώς μόλις σε τρία λεπτά έχει ομοιόμορφα ζεστάνει το γάλα κάνοντάς το έτοιμο για κατανάλωση από το βρέφος, δίχως να αλλοιώνει τα θρεπτικά στοιχεία. Μπορεί επίσης να αποψύξει γάλα, πάλι με τις βασικότερες των απαιτήσεων από τον γονέα.

Λίγο μεγαλύτερα βρέφη, που άφησαν πίσω τους το μπιμπερό κι απογαλακτίζονται, θα γνωρίσουν νέες γεύσεις μέσα από λαχταριστά γεύματα. Πολτοποιημένα φρούτα, λαχανικά, κρέας και ψάρι, όλα μαγειρεμένα ομοιόμορφα και υγιεινά στον ατμό κι ύστερα αλεσμένα για να μπορεί να τα καταναλώσει. Θα ήταν ιδιαίτερα βολικό όλα αυτά να γίνονται σε μια κανάτα, αντί για πολλά σκεύη, σωστά; Ευτυχώς, γίνεται. Ο βρεφικός ατμομάγειρας Philips Avent SCF883/01 κάνει ακριβώς αυτά και κάτι περισσότερο, ετοιμάζοντας το φαγητό στον ατμό κι ύστερα -αναποδογυρίζοντας την κανάτα- αλέθει τα περιεχόμενα για να σερβιριστεί το γεύμα στο μωρό. Μπορεί να ετοιμάσει έως και τέσσερις μερίδες, ενώ συνοδεύεται από σκεύος αποθήκευσης, ώστε να έχεις έτοιμη μερίδα στο ψυγείο για σερβίρισμα ανά πάσα στιγμή.

Μάθε του να φροντίζει τα δόντια του, με εύκολο τρόπο!

Δεν είναι μυστικό πως πολλά παιδιά… βαριούνται τη διαδικασία βουρτσίσματος των δοντιών, καθώς τη βρίσκουν μονότονη, καθόλου διασκεδαστική και παρότι διαρκεί μόλις δύο λεπτά, δύσκολα θα τη βάλουν στο πρόγραμμά τους. Όμως αν το βλέπουν σαν παιχνίδι; Κάπως έτσι, η Oral-B δημιούργησε μια φανταστική ηλεκτρική οδοντόβουρτσα που φαίνεται αδύνατο να μην αγαπηθεί από παιδιά κι όχι μόνο.

Ο λόγος για την Oral-B Junior Smart, που διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία κι αντέχει έως και δύο εβδομάδες χρήσης. Στο μεταξύ, με υψηλό ρυθμό στροφών αλλά άκρως φιλικά προς το παιδικό στόμα εξαρτήματα, εγγυάται εις βάθος καθαρισμό χωρίς φόβο να τραυματίσει τα ούλα των παιδιών. Μάλιστα, διαθέτει αισθητήρα πίεσης για να ενημερώνει μέσω φωτεινής ένδειξης όταν το παιδί πιέζει υπερβολικά την οδοντόβουρτσα στα δόντια ή τα ούλα. Διαθέτει επίσης χρονοδιακόπτη δύο λεπτών για να ενημερώνει όταν ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος βουρτσίσματος και τέλος, μέσω της εφαρμογής Oral-B Fun Zone για κινητά, το βούρτσισμα μετατρέπεται σε παιχνίδι που κανένα παιδί δε θα θέλει να χάσει.

Κάμερα + baby monitor + ρολόι GPS

Παρακολούθησε το παιδί σου, ανά πάσα στιγμή!

Οι στιγμές όπου βρίσκεσαι μακριά από το παιδί ίσως προκαλούν ένα άγχος, όταν δεν έχεις τρόπο να γνωρίζεις πώς είναι και τι ακριβώς κάνει εκείνη τη στιγμή. Όμως, υπάρχουν πολλές λύσεις για να αποκτήσεις ηρεμία και να μη χάνεις ποτέ το παιδί από τα μάτια σου. Χρησιμοποιώντας μια IP camera, όπως η Xiaomi Mi Home 360, μπορείς να έχεις εικόνα και ήχο από το χώρο όπου βρίσκεται το παιδί, απευθείας στο smartphone σου από οπουδήποτε αρκεί να έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μπορείς επίσης να του μιλήσεις, μιας κι ενσωματώνει ηχείο πέραν του μικροφώνου. Χάρη στο ευέλικτο σώμα της, μπορείς να περιστρέψεις το φακό σε 360 μοίρες, για να παρακολουθείς επαρκώς όλο το δωμάτιο ακόμη και με σβηστά φώτα, καθώς διαθέτει λειτουργία night vision.

Για κάτι πιο απλό, ένα baby monitor είναι η λύση. Με το Philips Avent SDC506/26 μπορείς να ακούς το μωρό από αποστάσεις που ξεπερνούν τα 300 μέτρα, χωρίς παρεμβολές και με ποιοτικό ήχο τόσο στην ακρόαση όσο και στην ομιλία. Θα μπορείς να το νανουρίζεις εξ αποστάσεως ή να το ηρεμείς αν ξυπνήσει ταραγμένο μέσα στο βράδυ, απλώς μιλώντας στον ένα από τους δύο πομποδέκτες κι έχοντας τον δεύτερο κοντά στο κρεβατάκι του μωρού. Διαθέτει πέντε έτοιμα νανουρίσματα όπως και ενσωματωμένο θερμόμετρο, για να γνωρίζεις με μια ματιά τη θερμοκρασία του δωματίου του μωρού κοιτώντας απλά την οθόνη.

Φτιάξε την τέλεια, υγιή ατμόσφαιρα για το παιδί κι εσένα!

Τόσο τα βρέφη όσο κι ένας ενήλικας απολαμβάνουν και επωφελούνται από ένα δωμάτιο με τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας. Ειδικά τα μωρά, που η ισορροπία στην υγρασία τα βοηθάει στην αναπνοή, κρατώντας δροσερές τις ρινικές διόδους αέρα κι ανακουφίζει από τυχόν ενοχλήσεις, βοηθώντας τα επίσης στον ύπνο. Με τον υγραντήρα Laica HI3012E, μπορείς να πετύχεις τα παραπάνω με ευκολία και στιλ, μιας και το δοχείο 1.3 λίτρων αντέχει για ώρες προτού χρειαστεί ξανά γέμισμα και το χρώμα του αλλάζει για να δίνει χαρά στα παιδιά που αναμφίβολα θα το κοιτάζουν όλο περιέργεια.

Λειτουργώντας με υπέρηχους, δεν παράγει θόρυβο οπότε δεν διαταράσσει την ηρεμία των παιδιών, κι αν αντιληφθείς πως πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες της ατμόσφαιρας, ο διακόπτης στην μπροστινή όψη προσφέρει έλεγχο για να φέρεις την υγρασία στα επίπεδα που επιθυμείς.