Η δίαιτα είναι μια απαιτητική διαδικασία που εκτός από υπομονή και επιμονή, απαιτεί και αυτοπειθαρχία. Επειδή, όμως, αυτό δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που διακρίνει όλους τους ανθρώπους, υπάρχει ένας πρακτικός τρόπος να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και τη δίαιτά σας πιο επιτυχημένη.

Το κόλπο είναι να καθαρίσετε το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σας από καθετί παχυντικό και ανθυγιεινό.

Απαλλαγείτε, λοιπόν, από όλα εκείνα τα τρόφιμα που δεν υποστηρίζουν τον νέο σας στόχο για αδυνάτισμα, αλλά αντιθέτως σας βάζουν σε πειρασμό.

Ξεφορτωθείτε τις σοκολάτες, τα πατατάκια, τα μπισκότα, τα αναψυκτικά, τους χυμούς φρούτων, τις κατεψυγμένες πίτσες και ό,τι άλλο είναι επεξεργασμένο και προπαρασκευασμένο.

Αντικαταστήστε αυτά τα τρόφιμα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γιαούρτι, όσπρια, ανάλατους ξηρούς καρπούς και όλες τις άλλες τροφές που είναι θρεπτικές και κατάλληλες για δίαιτα.

Με αυτόν τον τρόπο, θα τρώτε τρόφιμα που υποστηρίζουν τον στόχο σας για απώλεια βάρους και, παράλληλα, δε θα βλέπετε συνέχεια όλες εκείνες τις λιχουδιές που στερείστε.

Καλό θα είναι να ζητήσετε την κατανόηση και την υποστήριξη της οικογένειάς σας στην προσπάθεια που καταβάλλετε. Εξηγήστε τους ότι μια υγιεινή διατροφή θα κάνει καλό σε όλους σας!

Να θυμάστε ότι…

Το καθημερινό ζύγισμα δεν σας προσφέρει καμιά χρήσιμη πληροφορία, καθώς δεν ανταποκρίνεται πάντα στην πραγματικότητα. Άλλωστε, όταν εστιάζετε την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα στο νούμερο που βλέπετε να αναγράφεται στη ζυγαριά, είναι πολύ εύκολο να απογοητευτείτε και κατ’ επέκταση να τα παρατήσετε. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε σε όλα εκείνα τα οφέλη που σας προσφέρει η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής: καλύτερη φυσική κατάσταση, μειωμένη χοληστερόλη, βελτιωμένη συγκέντρωση, περισσότερη ενέργεια, λαμπερή επιδερμίδα…