Εάν καταφέρετε να οργανώσετε σωστά εξαρχής το παιδικό δωμάτιο, τότε έχετε γλιτώσει από την μίση μελλοντική ακαταστασία, σύμφωνα με τους ειδικούς της εσωτερικής διακόσμησης. Ο στρατηγικός σχεδιασμός και η τακτοποίηση μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά, αφού θα μάθουν να λειτουργούν βάσει πλάνου και οργάνωσης.

Τα βήματα για λειτουργικό παιδικό δωμάτιο

Μερικές ιδέες και έξυπνες συμβουλές που μπορείτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν:

Αποθηκευτικός χώρος κάτω από το κρεβάτι

Το κρεβάτι καταλαμβάνει αρκετό χώρο μέσα στο δωμάτιο του παιδιού κι εσείς μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε ανάλογα. Αυτός ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερες κάλτσες, βιβλία, ακόμα και παιχνίδια, αρκεί να τον διαμορφώσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να τα φιλοξενήσει.

Για να τα καταφέρετε πάρτε δύο μεγάλα συρτάρια που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και τοποθετήστε μέσα όσα αντικείμενα θέλετε να αποθηκεύσετε. Βάλτε τα στρατηγικά κάτω από το κρεβάτι, αφήνοντας προς τα πίσω τα αντικείμενα που το παιδί δεν χρησιμοποιεί συχνά.

Χρησιμοποιήστε εικόνες και σύμβολα για ετικέτες

Οι ετικέτες είναι βαρετές ενώ οι εικόνες των παιδιών ή τα δικά τους σύμβολα μπορούν να κάνουν την οργάνωση έξτρα διασκεδαστική. Με ένα έξυπνο σύστημα αποθήκευσης, η οργάνωση παιδικών ντουλαπιών θα διευκολύνει όλες τις ηλικίες να βρουν και να αφήσουν τα ρούχα τους, τα παιχνίδια τους ή τα βιβλία τους.

Χρησιμοποιώντας το πρώτο γράμμα του ονόματος του παιδιού σας μαζί με μια εικόνα για το ποια είδη ένδυσης έχουν αποθηκευτεί σε συγκεκριμένο σημείο, ειδικά αν οργανώνετε ένα κοινόχρηστο παιδικό δωμάτιο.

Εγκαταστήστε γωνιακά ράφια

Ο χώρος στο δάπεδο πρέπει να προορίζεται για την κατασκευή οχυρών και για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Για να καταφέρετε να απομακρύνετε κάθε τι αχρείαστο και να απελευθερώσετε τον χώρο, μπορείτε να δοκιμάσετε τα γωνιακά ράφια για την αποθήκευση αντικειμένων.

Μια απλή ιδέα οργάνωσης παιδικών δωματίων που βοηθά στη διατήρηση του χώρου στο πάτωμα μπορεί να είναι και η χρήση ενός μικρού διχτυού, που μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτικό ράφι για τα λούτρινα.