Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να υπηρετεί πάρα πολλούς ρόλους και να το κάνει καλά.

Δουλειά, νοικοκυριό, ψώνια είναι αρκετά για να «κλέψουν» όλη την ενέργεια μιας γυναίκας και όταν έρθει η ώρα για τη φροντίδα του παιδιού τα πράγματα δυσκολεύουν.

Φυσικά οι βασικές υποχρεώσεις θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά η πιο ευχάριστη στιγμή της ημέρας, αυτή του παιχνιδιού με το νήπιο ή το μικρό παιδάκι πολλές φόρες μοιάζει εξαιρετικό δύσκολο project.

Τις φορές που πραγματικά η δεξαμενή ενέργειας είναι τελείως άδεια, υπάρχουν μερικοί έξυπνοι τρόποι για να καταφέρετε να αντέξετε λίγο ακόμα παιχνίδι.

Και μην ξεχνάτε ότι το παιχνίδι με το παιδάκι σας είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχυθεί η σχέση σας.

Βρείτε κάτι που αρέσει και σε εσάς

Τα μωρά αλλά και τα νήπια αντιλαμβάνονται από τις αντιδράσεις σας πότε περνάτε καλά και πότε όχι.

Όσο και να προσπαθείτε να προσποιηθείτε ότι ένα παιχνίδι σας φαίνεται ενδιαφέρον -ειδικά με την πολλοστή επανάληψη- είναι πολύ δύσκολο να κοροϊδέψετε ένα παιδί.

Από τις κινήσεις του σώματός σας, το γέλιο αλλά και τα μάτια σας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιληφθεί τη διάθεσή σας.

Για αυτό ιδανική λύση είναι να επιλέγετε παιχνίδια και δραστηριότητες που είναι και σε εσάς ευχάριστες και θα μπορέσετε και οι δύο να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε.

Η επιτυχία κρύβεται στην απλότητα

Όσο και να έχει προχωρήσει το μάρκετινγκ στα παιδικά παιχνίδια και η ευφυΐα των μικρών ζουζουνιών τα απλά παιχνίδια είναι πάντα πιο εύκολα και ψυχαγωγικά.

Το σημαντικό είναι να περάσετε χρόνο με τους μικρούς σας ήρωες δημιουργικό και χαρούμενο και όχι απαραίτητα να λύσετε σπαζοκεφαλιές, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά μικρών ηλικιών.

Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο πολύπλοκη είναι μια δραστηριότητα, τόσο περισσότερο πίεση και άγχος προκαλεί και σε εσάς αλλά πιθανώς και στο παιδάκι σας.

Χρησιμοποιείστε χρονόμετρο

Όταν γίνεσαι μητέρα προστίθενται στο πρόγραμμα δεκάδες νέες ευχάριστες δραστηριότητες, αλλά δυστυχώς δεν μειώνονται οι ήδη υπάρχουσες.

Ως εκ τούτο όλα αυτά που είχατε να κάνετε πριν γεννήσετε συνεχίζουν να σας αγχώνουν και προσπαθείτε να τα χωρέσετε όλα σε μια ημέρα.

Μια καλή λύση για να μην αφήνετε πάντα το παιχνίδι στα λιγότερο σημαντικά και τελικά το ξεχνάτε είναι να βάζετε χρονόμετρο όταν ασχολείστε με τις δουλειές του σπιτιού ή άλλες υποχρεώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο και δεν θα έχετε τύψεις ότι κάτι δεν έχετε προλάβει να κάνετε αλλά και δεν θα αμελείτε τις δραστηριότητες με το παιδί.