Σε αντίθεση με την ίδια την στυτική δυσλειτουργία, αυτό όντως έχει συμβεί σε όλους: Ξαφνικά, από εκεί που ζούσατε τον παθιασμένο έρωτά σας, ο σύντροφός σου έχει πάψει να έχει διάθεση για σεξ – ή την έχει στη χάση και στη φέξη.

Η πρώτη αντίδραση εννιά στις δέκα φορές είναι η ίδια: Δεν με θέλει πια, υπάρχει κάποια άλλη, κλπ. Όμως τα πράγματα δεν είναι (απαραίτητα) έτσι. Παρά τους μύθους γύρω από την ανδρική σεξουαλικότητα, έχουν κι εκείνοι συναισθήματα – κι ας τα κρύβουν – και καμιά φορά, απλώς δεν μπορούν. Ή δεν θέλουν. Και φυσικά, υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που στέλνουν τη λίμπιντό του στα τάρταρα.

Ας δούμε τις πιο συνηθισμένες:

  • Έχει αγχωθεί ότι δεν θα καταφέρει να σε ικανοποιήσει. Μπορεί να θεωρεί ότι έχεις μεγαλύτερη ή ποιοτικότερη εμπειρία από εκείνον, ότι παραείσαι όμορφη για τα μέτρα του ή οτιδήποτε άλλο.
  • Τα έτσουξε. Το αλκοόλ μπορεί να μας χαλαρώνει, με αποτέλεσμα να ρίχνει τις άμυνές μας και να ξυπνά τα πάθη, όμως καμιά φορά, όσο ανεβάζει τη διάθεση τόσο ρίχνει άλλα πράγματα.
  • Παίρνει κάποιο φάρμακο. Ειδικά ορισμένα αντικαταθλιπτικά, αλλά και κάποια διουρητικά ή άλλα χάπια για την πίεση, αντισταμινικά και χάπια για την καρδιά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ανδρική στύση. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
  • Έχει κάποιο θεματάκι υγείας. Κάποιες καρδιολογικές και νευρολογικές ασθένειες, αλλά και η κατάθλιψη και οι διαταραχές άγχους μπορούν να καταστρέψουν την ερωτική του διάθεση.
  • Απλώς δεν έχει κέφι. Είπαμε, παρά τα στερεότυπα για τους επιβήτορες άνδρες και τις γυναίκες τους που «έχουν πονοκέφαλο», έχουν κι εκείνοι δικαίωμα απλώς να μην έχουν όρεξη.