Τα σουβλάκια παραείναι βαριά. Τις σαλάτες τις έχεις βαρεθεί. Και η μαγειρική σου φαίνεται εφιάλτης, αφού η θερμοκρασία στην κουζίνα σου προσεγγίζει εκείνη της επιφάνειας του ήλιου. Κουράγιο. Κάποια στιγμή ο καύσωνας θα αποτελεί πια παρελθόν. Μέχρι τότε, δοκίμασε τις παρακάτω τεχνικές που θα δροσίσουν λιγάκι την προετοιμασία του φαγητού σου.

Σβήσε τον φούρνο

Προτίμησε συνταγές που γίνονται στα μάτια της κουζίνας, στη σχάρα του barbeque αν έχεις βεράντα ή αυλή – και φυσικά, τα κρύα πιάτα.

Αργά αλλά δροσερά

Έχεις slow cooker; Αξιοποίησέ το! Δεν ανεβάζει υψηλά τον υδράργυρο, ενώ μπορείς να το αφήσεις να κάνει μόνο του τη δουλειά κι εσύ να πεταχτείς για μια βόλτα κάπου δροσερά – ή να κάτσεις κάτω από το air condition στο σαλόνι.

Το πρωινό πουλί δεν βράζει μες στο σπίτι

Μην αφήσεις τη μαγειρική για το μεσημέρι, όταν τα πράγματα θα είναι ήδη δύσκολα. Ξύπνα λίγο νωρίτερα (ναι, ξέρουμε ότι δεν το θές, αλλά τι να γίνει;) και κάνε τα πάντα πριν το ρολόι γράψει 12. Προτίμησε πιάτα, όπως τα γεμιστά, που όχι απλώς δεν πειράζει αν κρυώσουν, αλλά θα γίνουν και καλύτερα.

Γίνε σκοτεινός τύπος

Κλείσε στόρια και κουρτίνες, κατέβασε τέντες και μην το παρακάνεις ούτε με τα φώτα μέσα στην κουζίνα. Η ατμόσφαιρα θα είναι αρκετά πιο δροσερή – και πολύ πιο… μυστηριώδης.